Pretraga

Zadatak dana: U 2023. to je bio Tallinn, a koji je grad ove godine izabran za Zelenu prijestolnicu Europe?

A- A+

Zelena prijestolnica Europe godišnja je nagrada koju Europska komisija dodjeljuje gradu unutar Europske unije kako bi priznala i nagrađivala lokalne napore za poboljšanje okoliša, gospodarstva i kvalitete života. Prema Komisiji, cijeli taj projekt je usmjeren na promicanje i nagrađivanje gradova koji se ističu inovativnim rješenjima za ekološke izazove, posebice one koji doprinose održivom razvoju. Osim što nagrada potiče i druge gradove da postanu zeleniji, ona nosi sa sobom i određene financijske poticaje.

 


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.


EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.