Pretraga

Zadatak dana: U duhu nadolazećih Olimpijskih igara, pokušajte odgovoriti točno na ovo pitanje

A- A+

Države Europske unije već desetljećima ostvaruju izvanredne uspjehe na Olimpijskim igrama, čime dodatno potvrđuju svoju poziciju u svjetskom sportu. Sportaši iz zemalja članica redovito osvajaju medalje u raznim disciplinama, od atletike i gimnastike do plivanja i timskih sportova, čime doprinose nacionalnom ponosu i međunarodnoj prepoznatljivosti svojih zemalja. Kroz sport, EU jača svoje unutarnje veze i promovira vrijednosti poput fair playa, tolerancije i poštovanja. Također, uspjesi na Olimpijskim igrama inspiriraju mlade generacije i potiču ih na bavljenje sportom, što ima pozitivan utjecaj na zdravlje i socijalnu koheziju unutar Europske unije. Sada kada to sve znate, pokušajte odgovoriti na pitanje koja je država Europske unije osvojila najviše medalja na Olimpijskim igrama.


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.