Pretraga

Zadatak dana: U vijestima čujemo svašta o NATO-u, ali znate li u kojem je gradu osnovan?

A- A+

NATO, odnosno Sjevernoatlantski savez, međunarodna je organizacija osnovana s ciljem osiguranja kolektivne obrane i sigurnosti svojih članica. NATO je osnovan nakon Drugog svjetskog rata kao svojevrsni odgovor na prijetnju širenja sovjetskog utjecaja, promičući stabilnost i mir u Europi te Sjevernoj Americi. Savez funkcionira na principu zajedničke obrane, što znači da napad na jednu članicu predstavlja napad na sve članice. Znate li u kojem gradu je potpisan Sjevernoatlantski ugovor kojim je osnovan NATO?


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.