Pretraga

Zadatak dana: Zastava EU ima 12 zvijezda, znate li što one predstavljaju?

A- A+

Zastava Europske unije, poznata po svom jednostavnom, ali snažnom dizajnu, sastoji se od kruga od dvanaest zlatnih zvijezda na plavoj pozadini. Zastava je usvojena 1955. godine i od tada je postala jedan od najprepoznatljivijih simbola Europske unije, koji se koristi u službenim prilikama te kao značajan element u promicanju europskog identiteta i zajedništva. Dok plava boja predstavlja nebo nad kontinentom, zvijezde na zastavi predstavljaju nešto drugo. Znate li što?


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.