Pretraga

Zadatak dana: Znate li koja europska država izdvaja najmanje sredstava za zaštitu okoliša?

A- A+

Još od 1973. godine Europska komisija objavljuje višegodišnje programe djelovanja za okoliš. Kako je objašnjeno na internetskim stranicama Europske unije, u svibnju 2022. na snagu je stupio Osmi program djelovanja za okoliš. On predstavlja zakonski dogovor EU-a o zajedničkom programu za politiku u području okoliša do kraja 2030. U našem sustavu kvizova jedan je korisnik postavio pitanje o zemlji koja iz državnog proračuna izdvaja najmanje sredstava za zaštitu okoliša, znate li o kome je riječ?


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.


EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.