Pretraga

Zadatak dana: Znate li koje bi godine Europa trebala postati klimatski neutralan kontinent?

A- A+

Europski zeleni plan predstavlja ambicioznu inicijativu Europske unije za promicanje održivog razvoja. Ovaj plan obuhvaća širok spektar politika i mjera koje se tiču smanjenja emisija stakleničkih plinova, promicanja obnovljivih izvora energije, povećanja energetske učinkovitosti, kao i unaprjeđenja upravljanja resursima i biodiverziteta. Kao jedan od glavnih ciljeva tog plana, navodi se i konkretna godina kada će Europa postati klimatski neutralan kontinent. Znate li koja je to godina?


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.


EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.