Pretraga

Danas zadnji dan za promjene ispita i plaćanja za državnu maturu

A- A+

Rok za uplatu troškova ispita državne mature istječe danas, a oni koji nisu platili svoja zaduženja neće moći pristupiti državnoj maturi. To međutim ne vrijedi za troškove dodatnih provjera na Učiteljskom, Medicinskom i Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Danas je i posljednji dan za predomišljanje oko izbora predmeta – od sutra su vaši izbori razina i predmeta zaključani. To što ste prijavili moći ćete polagati, no dodatne promjene više neće biti moguće.

Svi kandidati koji su za ovogodišnje pristupanje ispitima državne mature imali zaduženja i uplate, danas imaju zadnji dan da uplate troškove. Sukladno kalendaru državne mature, rok za uplatu troškova naknade za polaganje ispita mature danas je završen. Međutim za one koji polažu dodatne ispite uz maturu, još postoji neko vrijeme da uplate troškove.

Izdvojeni članak

Prošlogodišnji upisi na faks: Za jedno mjesto konkuriralo i do 30 maturanata

Pristupnici koji nisu u sustavu redovitih učenika morali su platiti ispite državne mature i to 175 kuna po ispitu. Današnji dan, 21. Travnja zadnji je dan za uplatu tih troškova.
Svima oni koji do danas nisu platili navedene troškove ispiti će se smatrati odjavljenima i neće moći pristupiti državnoj maturi.

Sva zaduženja i uplate možete provjeriti na svom profilu na poveznici ‘Zaduženja i uplate’ na stranici postani-student.hr. Oni koji pak žele ići na Medicinski, Pravni ili Učiteljski fakultet također moraju platiti trošak dodatnih ispita.

Ti troškovi mogu se još uplatiti a rokovi za uplate su u nastavku.

  • do 3. lipnja 2013. – za Test opće informiranosti, ispit dodatnih provjera koje provodi Učiteljski fakultet u Zagrebu;

  • do 14. lipnja 2013. – za Test provjere znanja dijelova gradiva iz biologije, fizike i kemije, bitnih za studij, koje provodi Medicinski fakultet u Zagrebu;

  • do 31. svibnja 2013. – za Test u kojem se provjerava razumijevanje teksta i logično zaključivanje, ispit dodatnih provjera za studij Prava i Socijalnoga rada, koje provodi Pravni fakultet u Zagrebu.

Osim što je danas posljednji dan za uplate redovnih, ali ne i dodatnih ispita danas je rok i za promjenu prijavljenih ispita. Stoga ukoliko niste sigurni koji ispit želite polagati i na kojoj razini, danas se još možete predomišljati. Od sutra su vaši izbori zaključani i ispite koje ste prijavili morate polagati na razini koju ste izabrali.