Pretraga

Pozor maturanti: U subotu istječu dva roka za važne radnje koje mora obaviti dio pristupnika ispitima

A- A+

Rokovi za obavljanje važnih radnji prije pristupanja ispitima teku kako je i predviđeno, a već ovoga tjedna istječe rok za plaćanje ispita, kao i onaj za naknadnu odjavu ili promjenu ispita.

Foto: srednja.hr

Iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanja podsjetili su ovogodišnje pristupnike da rok za uplatu ispita, kao i onaj za odjavu ili promjenu ispite istječe u subotu, 9. svibnja.

Izdvojeni članak

[Matura ’20] Vijest koju smo dugo čekali: Otkriveno koje se gradivo neće pisati na ovogodišnjoj maturi

– Podsjećamo sve pristupnike koji su obveznici plaćanja prijavljenih ispita državne mature da je rok za uplatu ispita 9.5.2020. (uključujući i taj dan). Uplatu trebate izvršiti prema zaduženju i podatcima koji se nalaze na vašoj stranici pod poveznicom Moji podatci/Zaduženja i uplate, poručuju iz NCVVO-a.

Još od veljače je u tijeku rok za naknadnu odjavu i promjenu ispita koji također istječe 9. svibnja, uključujući i taj dan. Važno je naglasiti kako taj rok ne mogu koristiti svi kandidati, nego samo oni koji imaju opravdani razlog za neprijavljivanje ispita u redovnom roku. Prema Pravilniku o polaganju državne mature, opravdani razlozi za naknadnu prijavu ispita mogu biti ‘teži zdravstveni problemi u vrijeme prijava ispita, smrt u obitelji, prometna ili druga nesreća te drugi opravdani razlozi’.

Kandidati koji ne pristupe nekom od prijavljenih ispita platit će troškove ispita.

Kako izgleda postupak odjave i promjene ispita u ovom naknadnom roku, pojašnjeno je ovdje.


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite i na našoj Facebook stranici Maturanti 2020. te u grupi Maturanti 2019./2020. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.