Pretraga

Isplati se ‘grijati stolicu’: Još jedan grad najboljim maturantima plaća polaganje autoškole

A- A+

Nakon što je Grad Osijek prošle godine najboljim maturantima odlučio platiti autoškolu, na isti su se potez odlučili i u Gradu Puli. Da će na ovaj način nagraditi najuspješnije učenike koji izlaze iz srednjoškolskog sustava, objavljeno je prilikom predstavljanja gradskog proračuna za iduću godinu.

Ilustracija: Unsplash

Prilikom nedavnog predstavljanja gradskog proračuna Pule za 2023. gradonačelnik Filip Zoričić otkrio je kako će u iduće godine i taj grad najboljim maturantima darovati – pohađanje autoškole.

– Najveći dio proračuna upravo ide u obrazovanje i odgoj i tako treba biti, a svake godine se trudimo dodatno podizati standard u školstvu te s partnerima provodimo projekt Škola budućnosti, krenuli smo među prvima s Građanski odgojem, besplatnim higijenskim ulošcima, fizioterapeutima u školi. Uvijek se trudimo poticati izvrsnost, e pa ove godine smo za 10 najboljih maturanata pripremili nešto više od znaka pažnje; Grad će im platiti pohađanje auto škole i polaganje vozačkog ispita, rekao je Zoričić prilikom predstavljanja proračuna.

Izdvojeni članak

Najboljih 50 maturanata jednog od najvećih hrvatskih gradova besplatno će polagati vozački

Podsjetimo, istu nagradu najboljim maturantima od prošle godine dodjeljuje Grad Osijek. Iz Grada Pule kažu nam da su i inače osiguravali sredstva za nagrade najboljim maturantima  i učenicima osnovnih škola. Pitali smo ih prema kojim će kriterijima dodjeljivati ovu nagradu te što ako se među najboljim maturantima nađu oni koji su autoškolu već završili.

– Kriterije za utvrđivanje najuspješnijeg maturanta generacije utvrđuju srednje škole koje nam na našu zamolbu dostavljaju imena maturanata. Ponukani primjerima drugih gradova, ali i željom da pomognemo roditeljima učenika čiji je budžet u vrijeme ekonomske krize prilično opterećen troškovima za potrebe djece, odlučili smo dosadašnji običaj poklanjanja tableta ili ‘pametnih’ satova usmjeriti na besplatno polaganje vozačkog ispita. Ukoliko se dogodi da je netko od maturanata već položio vozački ispit, svakako ćemo se potruditi da nađemo adekvatnu nagradu i za takve maturante, odgovaraju nam iz Grada Pule.


Kako ne biste propustili ovakve i slične važne vijesti i informacije o maturi u 2023., pozivamo vas da pratite našu Facebook stranicu Maturanti 2023. te se učlanite u Facebook grupu Maturanti 2022./2023. Imamo i Instagram profil Državna matura, gdje također redovito pratimo događanja u vezi mature, svakako i ondje kliknite ‘Prati’. Kalkulator mature možete isprobati ovdje. Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.