Pretraga

Najboljih 50 maturanata jednog od najvećih hrvatskih gradova besplatno će polagati vozački

A- A+

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, uručio je najboljim maturantima 50 vaučera za polaganje vozačkog ispita. Maturanti će vaučere moći iskoristiti u osječkim autoškolama po vlastitom izboru, a sve u svrhu poticanja izvrnosti među učenicima.

Foto: Grad Osijek

Kako bi poticao izvrsnost među učenicima srednjih škola, Grad Osijek je ove godine nagradio 50 najboljih maturanata s vaučerima za polaganje vozačkog ispita, koje će moći iskoristiti u osječkim autoškolama po vlastitom izboru.

– Od 1.652 osječkih maturanata ove godine, Grad Osijek će nagraditi najboljih 50 maturanata koji će dobiti besplatni vozački ispit, odnosno vaučer u vrijednosti od 7.500 kuna, za što smo u proračunu Grada izdvojili 375.000 kuna, rekao je gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić, koji je maturantima uručio vaučere.

Najboljih 50 maturanata izabrali su ravnatelji, a kako kaže Radić, njihov je broj ovisio razmjerno o veličini, odnosno broju učenika u školi.

Izdvojeni članak
kune i euri

Jedan od najvećih hrvatskih gradova najboljim maturantima dijeli po tisuću kuna

–  Velika većina tih maturanata nastavit će svoje školovanje u fakultetskim klupama na našem sveučilištu. Tu ćemo ih također pratiti jer kao što znamo i tu imamo svoj program stipendiranja izvrsnosti te se nadam daa ćemo na ovaj način potaknuti i buduće maturante da budu što bolji u svojim uspjesima i izvannastavnim aktivnostima, zaključio je gradonačelnik Osijeka.

Podsjećamo da je Grad Osijek i prošleg godine bio velikodušan, pa je tako 109 najuspješnijih maturanata iz 18 osječkih škola, dobilo nagradu u iznosu od 1.000 kuna.