Pretraga

Još jedan grad nudi besplatne pripreme za maturu, održavat će se subotom

A- A+

Grad Vinkovci financirati će pripreme za maturu za srednjoškolce tog grada. Odluka je donesena s ciljem pružanja kvalitetnih priprema i smanjenja razine stresa koji ispiti državne mature nose. Iz Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Vinkovaca ponudili su potporu u financijskom dijelu organizacije priprema, a one će se održavati subotom, uz minimalan broj od 20 učenika.

Pripreme za maturu Vinkovci

Foto: Press Grad Vinkovci

Grad Vinkovci financirati će pripreme za državnu maturu učenika Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara iz predmeta hrvatski jezik u ukupnom trajanju od 32 školska sata, u kojima će sudjelovati 70 učenika završnih razreda smjer medicinska sestra/tehničar opće njege te veterinarski tehničar.

Također, pišu iz grada kako je dogovoreno financiranje priprema za državnu maturu i za učenike Gimnazije Matije Antuna Reljkovića iz predmeta hrvatski jezik, engleski jezik i matematika. Za pripreme iz hrvatskog jezika zainteresirano je 100 učenika koji će biti podijeljeni u dvije skupine i kojima će pripreme iz ovoga predmeta trajati 35 školskih sati. Iz predmeta matematika provodit će se pripreme za 62 učenika u trajanju od 40 školskih sati, a pripreme za engleski jezik pohađat će 32 učenika u trajanju od 35 školskih sati.

Izdvojeni članak
profesor

Hrvatski grad organizira besplatne pripreme za maturu za tri obvezna predmeta, prijave nisu potrebne

– Iako se učenici za državnu maturu pripremaju kroz cijelo svoje srednjoškolsko obrazovanje, zbog cijele situacije i problema s pandemijom odnosno zbog on-line nastave, koja je zasigurno utjecala na kvalitetu naučenog, odlučili smo našim srednjoškolcima ove godine pomoći u njihovim pripremama za državnu maturu. Želja nam je na ovaj način doprinijeti da učenici prošire svoje znanje i steknu dodatno samopouzdanje pred polaganje mature. Organizaciju priprema omogućile su i nove blaže epidemiološke mjere jer imamo mogućnost miješanja razrednih odjela što olakšava organizaciju priprema. Škole koje imaju manji broj zainteresiranih učenika mogu u dogovoru s drugim srednjoškolskim ustanovama zajednički organizirati pripreme i na taj način izaći u susret svojim učenicima, objašnjava pročelnica Andrea Vinković. Napominje i kako će se pripreme održavati subotom uz minimalan broj od 20 učenika.

Uz dvije navedene škole, za ovaj vid gradske pomoći zainteresirani su i u Poljoprivredno šumarskoj školi i to za provođenje priprema iz hrvatskog, engleskog i matematike, za ukupno 45 učenika.

Podsjetimo za kraj, besplatne pripreme za svoje maturante organizira i Grad Slavonski Brod, o čemu više možete čitati ovdje.

A ako izlazite na maturu, onda ćete svakako morati brojati riječi u eseju. Trik kako to učiniti što jednostavnije otkrili smo vam u našem posljednjem TikTok videu.

@srednja_hr Tips & tricks za pisanje eseja! #srednjahr #škola #esej #hrvatski #obrazovanje #savjeti #hrvatska #matura #srednja #srednjaskola ♬ She Share Story (for Vlog) – 山口夕依


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020./2021. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Za maturu se možete pripremati kroz pitanja s prošlih ispita u kvizovi.srednja.hr, gdje smo pokrenuli posebnu grupu za maturante kojoj se možete pridružiti ovdje.

Još jedan grad nudi besplatne pripreme za maturu, održavat će se subotom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap