Pretraga

Još jedan grad nudi besplatne pripreme za maturu, održavat će se subotom

A- A+

Grad Vinkovci financirati će pripreme za maturu za srednjoškolce tog grada. Odluka je donesena s ciljem pružanja kvalitetnih priprema i smanjenja razine stresa koji ispiti državne mature nose. Iz Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Vinkovaca ponudili su potporu u financijskom dijelu organizacije priprema, a one će se održavati subotom, uz minimalan broj od 20 učenika.

Pripreme za maturu Vinkovci

Foto: Press Grad Vinkovci

Grad Vinkovci financirati će pripreme za državnu maturu učenika Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara iz predmeta hrvatski jezik u ukupnom trajanju od 32 školska sata, u kojima će sudjelovati 70 učenika završnih razreda smjer medicinska sestra/tehničar opće njege te veterinarski tehničar.

Također, pišu iz grada kako je dogovoreno financiranje priprema za državnu maturu i za učenike Gimnazije Matije Antuna Reljkovića iz predmeta hrvatski jezik, engleski jezik i matematika. Za pripreme iz hrvatskog jezika zainteresirano je 100 učenika koji će biti podijeljeni u dvije skupine i kojima će pripreme iz ovoga predmeta trajati 35 školskih sati. Iz predmeta matematika provodit će se pripreme za 62 učenika u trajanju od 40 školskih sati, a pripreme za engleski jezik pohađat će 32 učenika u trajanju od 35 školskih sati.

Izdvojeni članak
profesor

Hrvatski grad organizira besplatne pripreme za maturu za tri obvezna predmeta, prijave nisu potrebne

– Iako se učenici za državnu maturu pripremaju kroz cijelo svoje srednjoškolsko obrazovanje, zbog cijele situacije i problema s pandemijom odnosno zbog on-line nastave, koja je zasigurno utjecala na kvalitetu naučenog, odlučili smo našim srednjoškolcima ove godine pomoći u njihovim pripremama za državnu maturu. Želja nam je na ovaj način doprinijeti da učenici prošire svoje znanje i steknu dodatno samopouzdanje pred polaganje mature. Organizaciju priprema omogućile su i nove blaže epidemiološke mjere jer imamo mogućnost miješanja razrednih odjela što olakšava organizaciju priprema. Škole koje imaju manji broj zainteresiranih učenika mogu u dogovoru s drugim srednjoškolskim ustanovama zajednički organizirati pripreme i na taj način izaći u susret svojim učenicima, objašnjava pročelnica Andrea Vinković. Napominje i kako će se pripreme održavati subotom uz minimalan broj od 20 učenika.

Uz dvije navedene škole, za ovaj vid gradske pomoći zainteresirani su i u Poljoprivredno šumarskoj školi i to za provođenje priprema iz hrvatskog, engleskog i matematike, za ukupno 45 učenika.

Podsjetimo za kraj, besplatne pripreme za svoje maturante organizira i Grad Slavonski Brod, o čemu više možete čitati ovdje.

A ako izlazite na maturu, onda ćete svakako morati brojati riječi u eseju. Trik kako to učiniti što jednostavnije otkrili smo vam u našem posljednjem TikTok videu.

@srednja_hr Tips & tricks za pisanje eseja! #srednjahr #škola #esej #hrvatski #obrazovanje #savjeti #hrvatska #matura #srednja #srednjaskola ♬ She Share Story (for Vlog) – 山口夕依


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020./2021. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Za maturu se možete pripremati kroz pitanja s prošlih ispita u kvizovi.srednja.hr, gdje smo pokrenuli posebnu grupu za maturante kojoj se možete pridružiti ovdje.