Pretraga

Hrvatski grad organizira besplatne pripreme za maturu za tri obvezna predmeta, prijave nisu potrebne

A- A+

Ispitima mature iz materinskih jezika potkraj svibnja započinje ljetni rok državne mature. Ovoga tjedna maturanti su na drugom dijelu zimskih praznika, koje su mnogi iskoristili za početak priprema. Brojni učenici odlaze na organizirane pripreme, a takve Grad Slavonski Brod organizira besplatno.

profesor

foto: srednja.hr

Kao što je to i prijašnjih godina bila praksa, Grad Slavonski Brod u suradnji sa Savjetom mladih tog grada i ove godine organizira besplatne pripreme za državnu maturu. Pripreme se organiziraju za tri obvezna predmeta koja prijavljuje najveći broj maturanata – Hrvatski jezik, Matematiku i Engleski jezik.

Iz Grada Slavonskog Broda priopćeno je da će se pripreme će se održavati subotom, a započinju već ove subote, 26. veljače u prostoru Centra mladih na adresi Ulica Ante Starčevića 11 uvodnim sastankom u 8.30 sati.

– Za sudjelovanje na pripremama nisu potrebne nikakve prijave, a maturanti mogu izabrati na kojim će predmetima i razinama sudjelovati, priopćeno je iz Grada i poručuju da su svi maturanti dobrodošli.

Iz Grada dodaju da će se pripreme za višu razinu odvijati 26. veljače, 5. ožujka i 12. ožujka, a za nižu razinu 19. ožujka, 26. ožujka te 2. travnja. Raspored ovogodišnjih priprema je sljedeći:

  • od 9.00 do 10.30 sati – Matematika
  • od 10.45 do 12.15 sati – Hrvatski jezik
  • od 12.30 do 14.00 sati – Engleski jezik

Podsjetimo za kraj, prijave ispita mature u redovnom roku su završene, a do 2. svibnja otvoren je naknadni rok koji se može koristiti samo u iznimnim slučajevima, primjerice teže bolesti za vrijeme redovnog roka prijava. Više o tom roku čitajte ovdje. U tijeku su i prijave studijskih programa, koje maturanti mogu prijavljivati do objave konačnih rezultata mature, odnosno 18. srpnja, ako visoko učilište nije odredili raniji rok prijave, što je obično slučaj s onima koji imaju prijemne ispite.


Za sve pristupnike mature ili one koji će se na upisima ponovno okušati u 2022., pokrenuli smo novu Facebook stranicu Maturanti 2022. Ondje i u Facebook grupi Maturanti 2021./2022. moći ćete pratiti sve novosti vezane uz maturu u idućoj godini, kao i upise na fakultete. Kalkulator bodova za upise na fakultete možete isprobati ovdje.

Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.

profesor
Share via
Copy link
Powered by Social Snap