Pretraga

Još jedan popularni fakultet u Zagrebu ukinuo prijemni ispit za ovu godinu

A- A+

Osim Filozofskog fakulteta koji iznimno ove godine neće provoditi prijemni za upis psihologije i anglistike, prijemni ispit ukinuo je za ovu godinu i Stomatološki fakultet za upis studija dentalne medicine.

Foto: Unsplash

– Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu zbog epidemiološke situacije i izvanrednih okolnosti vezanih uz COVID-19, za upis studenata u prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Dentalna medicina u akademskoj godini 2020./21. neće provoditi provjeru posebnih sposobnosti (test psihomotorike). Svi ostali uvjeti za upis ostaju nepromijenjeni, priopćeno je sa Stomatološkog fakulteta.

Izdvojeni članak

Poznati novi uvjeti upisa na najpopularniji studij Filozofskog: Prijemni otkazan i na riječkoj psihologiji i engleskom

Baš kao i u slučaju Filozofskog fakulteta koji neće ove godine provoditi prijemni za upis psihologije i anglistike, ovu odluku još treba potvrditi Senat Sveučilišta u Zagrebu. Kako doznajemo, o promjeni uvjeta upisa na oba fakulteta glasat će se na sutrašnjoj sjednici Senata.

Prema podacima AZVO-a, studij dentalne medicine na Stomatološkom fakultetu trenutno je među dvadesetak najpoželjnijih studija u Hrvatskoj, ako se uzmu u obzir studiji s upisnom kvotom većom od 20 mjesta. Kriterij poželjnosti definiran je omjerom broja prvih prijava i ukupnog broja mjesta. Studij dentalne medicine na Stomatološkom u Zagrebu su za sada prijavila 724 maturanta, za 283 njih to je prvi izbor, a upisna kvota je 90 mjesta.


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite i na našoj Facebook stranici Maturanti 2020. te u grupi Maturanti 2019./2020. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.