Pretraga

Kako ste prošli na maturi iz Fizike? Objavljena rješenja, ovako ste trebali riješiti ispit

A- A+

Izašla su rješenja mature iz Fizike koju su maturanti polagali u srijedu. To je ujedno najpopularniji izborni predmet na maturi koji je odabralo preko 7.000 maturanata. Oni sada mogu izračunati koliko su bodova prikupili na tom ispitu.

Fizika | foto: srednja.hr

Zadatke i rješenja s ovogodišnje mature iz Fizike objavio je danas Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO). Fizika se pisala u srijedu, a maturanti koji su je pisali s nama su podijelili svoje dojmove. Probleme su stvarali medicinski instrument i kombi na kosini.

–  Zadaci su, zapravo, bili jako lagani. Jedino me zezalo što nisam znala mjernu jedinicu za induktivitet zavojnice. Osim toga su stvarno bili lagani, pogotovo u usporedbi s prošlim godinama. Teorija je bila dosta teška, pogotovo zbog malo rješenja pod A, što te zabrine da ti je krivo, rekla nam je Alina iz I. gimnazije u Zagrebu nakon ispita.

U našoj anketi o očekivanjima za ocjenu iz Fizike, najviše maturanata reklo je da očekuje dvojku. Prošle godine za prolaz na Fizici trebalo je prikupiti 25 posto točnih odgovora. Pragovi se svake godine ponovno sastavljaju pa je moguće da će doći do manjih promjena, a sve prošlogodišnje pragove možete pogledati ovdje. Ispod možete vidjeti kako ste riješili ispit iz Fizike. U dokumentu su prvo ispitni zadatci, a potom rješenja. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Za sve koji će na državnu maturu izaći u 2023./2024. godini pokrenuli smo novu Facebook grupu, Maturanti 2023./2024., učlanite se kako biste se povezali s vršnjacima i kako ne biste propustili najvažnije vijesti o maturi. Najnovije informacije o maturi možete doznati i putem našeg Facebook pagea Maturanti 2024. i Instagram profila Državna matura, dok kalendar mature za 2024. detaljno možete proučiti na linku. U sustavu kvizovi.srednja.hr možete rješavati pitanja s prijašnjih rokova mature.