Pretraga

Leonardo je briljantno riješio Engleski i Fiziku: ‘Isplati se učiti za maturu iako ste bili lijeni’

A- A+

Leonardo Cigula iz zagrebačkog Ruđera, riješio je višu razinu Engleskog bez greške te je tako postao jedan od najboljih maturanata ove godine. Peticu je dobio i iz Matematike te Informatike a svega ga je jedan bod dijelio od toga da stopostotno riješi i jedan od najtežih predmeta na maturi – Fiziku.

Leonardo Cigula. Foto: privatna arhiva/srednja.hr

Leonardo Cigula iz Tehničke škole Ruđera Boškovića u Zagrebu, riješio je višu razinu Engleskog bez greške i tako postao jedan od najboljih maturanata ove godine. Osim toga, može se pohvaliti i da je peticu dobio iz Matematike te Informatike, a jedan bod mu je nedostajao da bez greške riješi i Fiziku.

Ključan je zadnji tjedan prije ispita

– Iskreno, mislio sam da ću mature napisati vrlo dobro, jer sam uspješno napisao i probne. Ali, da uz tjedan dana ponavljanja dobijem preko 90 posto iz svega osim Hrvatskog, stvarno me iznenadilo, govori nam Leonardo.

Zahvaljujući poticaju roditelja, išao je na instrukcije iz matematike i fizike, ali kako ističe, ključan je bio upravo taj zadnji tjedan prije ispita. Za Engleski je dobro proučio pravila pisanja eseja, za Informatiku je riješio dvije prijašnje mature, dok je za Hrvatski, iz kojeg je inače dobio 69 posto, pročitao sažetak najvažnijih lektira.

Izdvojeni članak
maturantice osijek

Leonarda i Ema riješile su maturu iz Matematike bez greške: ‘Kao i sve ostalo u životu, matura će proći’

‘Može se riješiti zdravom logikom’

Školovanje će nastaviti na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu, gdje će odabrati računarstvo, budući da ga elektrotehnika ne zanima toliko. Leonardo poručuje budućim maturantima da se ne boje mature, jer nakon rješavanja probne, stvarno nije toliko stresno. Stresnije je, ističe, čekati rezultate.

– Isplati se učiti za maturu iako ste bili lijeni tijekom srednje škole. Doduše, smatram da matura nije najbolje koncipirana, ali se ta prilika treba iskoristiti. Može se riješiti zdravom logikom i znanjem osnova iz pojedinih predmeta, što po meni nije dobar indikator znanja ako hoćemo na faks gdje su predmeti poput matematike i fizike puno zahtjevniji, napominje Leonardo.