Pretraga

Ovo je dobitnik 5.000 eura vrijedne nagrade Sakač za najbolji rezultat iz Informatike na maturi

A- A+

Dobitnik Nagrade Sakač, koju od ove godine za najbolji rezultat na maturi iz Informatike dodjeljuje doajen hrvatske informatike Boris Sakač,  je maturant osječke III. gimnazije Marko Rajković. Priopćilo nam je to Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Marko je informatiku riješio bez greške pa će svoje studentske dane čekati teži za 5.000 eura!

Marko Rajković / foto: Privatna arhiva

Izdvojeni članak

Nagradu od čak 5.000 eura dobit će onaj tko je nabolje riješio maturu iz Informatike

Marko je inače dugogodišnji sudionik državnih i županijskih natjecanja iz Informatike, Fizike i Matematike pa je tako i ove godine na državnom iz Fizike bio osmi, a drugi na županijskom iz Informatike.

– Najviše se i jesam pripremao za maturu iz Informatike putem tih brojnih natjecanja pa tako uoči samog ispita i nisam previše vježbao. Odradio sam ispite iz prethodnih godina i to je bilo to. Više sam se pripremao za Hrvatski i Engleski, govori nam Marko, još uvijek pod jakim dojmom, budući da smo ga mi obavijestili o vrijednoj nagradi koju je dobio.

Govori nam da mu je znanje iz Matematike i Fizike puno pomoglo i na ispitu iz Informatike. Upravo znanje iz Matematike bilo je presudno da Marko dobije ovu vrijednu novčanu nagradu, budući da je uz njega, još jedan maturant riješio Informatiku bez greške.

– Osim Informatike koju sam riješio bez greške, na Matematici sam ostvario 98.33% riješenosti, a iz Hrvatskog i Engleskog sam dobio petice, bez puno pompoznosti svoje nam rezultate diktira Marko.

U kratkom nam razgovoru napominje da će studirati Matematiku i Računarstvo na Odjelu za matematiku u Osijeku, a djelomično otkriva i na što će potrošiti novac.

– Kupit ću si opremu za fakultet, a ostatak ću čuvati za neke crne dane, na kraju će Marko.

Ponovimo da je dobitnica Nagrade Soljačić maturantica splitske III. gimnazije Iva Barać, koja je jedina u generaciji, dva predmeta riješila bez greške.