Pretraga

Nagradu od čak 5.000 eura dobit će onaj tko je nabolje riješio maturu iz Informatike

A- A+

Na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja objavljena je najava o dodjeli nagrade Sakač koja se dodjeljuje maturantu koji na državnoj maturi postigne najbolji rezultat/najviši postotak riješenosti ispita iz Informatike. Nagrada iznosi pet tisuća eura.

Informatički kabinet u IV. gimnaziji /arhiva srednja.hr

Boris Sakač jedan je od doajena hrvatske informatike, dugogodišnji savjetnik Međunarodnog Olimpijskog Odbora u Lausannei koji je sudjelovao u rukovođenju informatičkom podrškom na Olimpijskim igrama od 1984. do 2010. godine. Upravo je on odlučio dodijeliti nagradu u iznosu od 5.000 eura najboljem maturantu za izniman uspjeh na državnoj maturi za postignute rezultate iz informatike, kao dodatnu motivaciju učenicima srednjih škola.

Izdvojeni članak

Objavljena rješenja ispita mature iz Informatike i Vjeronauka: Provjerite što vam je točno

Ministarstvo znanosti i obrazovanja stoga je na svojim stranicama objavilo najavu dodjele nagrade Sakač.

– Živimo u doba informatičke revolucije, a ako želimo da i naša zemlja zadrži korak s razvijenim svijetom, naši mladi naraštaji moraju biti „digitalno pismeni“. Jedan od glavnih preduvjeta je da tijekom obrazovanja što prije i što bolje ovladaju tim kompetencijama, napisali su između ostalog na webu MZO-a.

Dobitnik nagrade bit će maturant koji na državnoj maturi postigne najbolji rezultat/najviši postotak riješenosti ispita iz Informatike. Ako je dvoje ili više maturanata s jednako visokim postotkom riješenosti ispita iz Informatike, dodatno se kao kriterij gledaju i rezultati na ispitu iz Matematike, a ukoliko bude potrebno kao treću razinu kriterija gledaju se i rezultati na ispitu iz obaveznog stranog jezika te kao četvrtu razinu uspjeh na ovogodišnjem državnom natjecanju iz Informatike.

Nagradu najboljim maturantima zajednički će uručiti Boris Sakač i ministrica Blaženka Divjak.

Copy link
Powered by Social Snap