Pretraga

Maturanti se ispričali zbog fotografije fašističkog pozdrava

A- A+

Ovogodišnja je norijada, vrlo pohvalno, prošla bez većih nereda i izgreda, tako da intervencija policije nije bilo previše. I dok su jedni norili pod maskama, drugi se zabavljali po trgovima posipajući se brašnom, ali bez da su radili velike probleme, nekolicina maturanata iz Primorja odlučila se za uspomenu fotografirati u pozi fašističkog pozdrava, za što se sada javno ispričavaju.

Foto: Facebook

Jedna od fotografija koje su obilježile ovogodišnju norijadu bila je ona maturanata iz Primorja koji na fotografiji poziraju ruku dignutih u fašistički pozdrav.

Lavina negativnih komentara na njihov postupak preplavila je društvene mreže, a sada, nekoliko dana kasnije, nakon što su shvatili što su učinili, maturanti su se odlučili ispričati. Svoju ispriku poslali su redakciji Jutarnjeg lista, a prenosimo vam ju u cijelosti.

– Ovim putem se iskreno ispričavamo zbog našeg neprimjerenog ponašanja dana 17. svibnja 2016. Nema dovoljno dobre isprike za naše postupke i, iako smo svjesni da ničime ne možemo umanjiti značaj, kao i štetu koju smo počinili samo sebi, našim roditeljima, našoj školi, našem gradu i domovini, osjećamo potrebu javno se ograditi od ustaškog, nacističkog, i fašističkog režima. Obilježja koja smo nacrtali na majicama i nacistički pozdrav nisu za nas imali nikakvo političko značenje. Do sramotnog incidenta je došlo uslijed konzumacije alkohola i naše potrebe da budemo drugačiji od ostalih maturanta. Učinili smo to na nepromišljen, nedopustiv i potpuno neprikladan način kojeg se danas sramotimo, stoji u isprici maturanata koju prenosi Jutarnji.hr

Više o norijadi 2016. pročitajte na sljedećim linkovima:

[Video] Pogledajte odličnu video reportažu sa zagrebačke norijade

[FOTO] Najkreativniji maturantski kostimi s ovogodišnje norijade

Di su pare pronašle pijanog maturanta od prošle godine

[VIDEO] Maturant na zagrebačkoj norijadi otpjevao duet s Lanom Jurčević

[FOTO] Najbolje majice sa zagrebačke norijade 2016.

Odabrani najbolji maturantski slogani na području Osječko-baranjske županije!

Ovo je definitivno najlošije mjesto za parkirati bicikl za norijadu

Nećete vjerovati u čemu su se maturanti Medicinske škole Varaždin dovezili na proslavu mature!


Osječki maturanti na norijadi postavili pitanje svih pitanja!


[FOTO] Pogledajte veličanstvenu Quadrillu u Osijeku!

[FOTO] Ludilo u Dubroviku: Maturanti zapalili cestu, jedan ozlijeđen

[FOTO] Pogledajte kako se danas norilo diljem Hrvatske! 

Norijada je bila lijepa dok se nisam ubila k’o stoka