Pretraga

Najboljem maturantu 5 tisuća dolara, a ostalim iznimnima po tablet računalo

A- A+

U prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, učenik Ivan Skeledžija s najboljim rezultatom na ovogodišnjoj maturi iz fizike te matematike i hrvatskog jezika na višoj razini sutra će dobiti ‘Nagradu Soljačić’, koju će mu uručiti istoprezimeni hrvatski znanstvenik i utemeljitelj tog  priznanja vrijednog pet tisuća dolara. Još 20 pristupnika koji su postigli izniman rezultat na ovogodišnjoj maturi, dobit će od MZOS-a tablet računala.

Foto: Ivan Božić|srednja.hr

Najbolji kandidati na ovogodišnjoj državnoj maturi, sutra (31. srpnja) od 10 sati će dobiti zaslužena priznanja za svoje rezultate u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Izdvojeni članak

Ovaj maturant je osvojio Nagradu Soljačić vrijednu 33 500 kuna

Učenik XV. gimnazije Ivan Skeledžija postigao je najbolji rezultat iz fizike te matematike i hrvatskog jezika više razine pa će dobiti novčanu Nagradu Soljačić, vrijednu 5 tisuća dolara (oko 33 500 kuna).

To je priznanje od ove godine utemeljio te financijama potkrijepio ugledni hrvatski znanstvenik Marin Soljačić, inače profesor na odsjeku za fiziku na Massachusetts Institute of Technologyu.

Za izniman rezultat iz ispita hrvatskog jezika, matematike i obveznog stranog jezika na višoj, A razini, bit će nagrađeno 20 maturanata. Ministar Mornar uručit će im Priznanja MZOS-a i tablet računala.

Na svečanost su pozvani učenici i ravnatelji škola, a imena učenika bit će iznenađenje na samom proglašenju.