Pretraga

Ovaj maturant je osvojio Nagradu Soljačić vrijednu 33 500 kuna

A- A+

Maturant zagrebačke XV. gimnazije Ivan Skeledžija dobitnik je ‘Nagrade Soljačić’ koju je osvojio maestralnim rezultatom na državnoj maturi. Naime, ovaj učenik uspio je riješiti sa stopostotnim uspjehom matematiku A razine, fiziku te još ostvariti 95,625 posto na hrvatskom A razine, što je prema kriterijima bio odlučujući faktor, ako bude više onih sa svim točnim odgovorima na prvospomenuta dva predmeta.

Ivan Skeledžija dobitnik je Nagrade Soljačić, koju je donacijom financirao hrvatski znanstvenik Marin Soljačić, profesor na Massachusetts Institute of Technology (MIT) u Bostonu. Riječ je o pet tisuća dolara (oko 33 500 kuna), koje će najboljemu sam profesor uručiti 31. srpnja.

Izdvojeni članak

Maturant koji najbolje riješi Matematiku A razine dobit će 33.500 kuna!

Inače Ivan Skeledžija je maturant zagrebačke XV. gimnazije, odnosno popularnog Mioca, koji je riješio je točno sve zadatke iz matematike A razine i fizike te je tomu pridodao 95,625 posto uspješnosti na hrvatskom A razine.

Kako izvještava HTV, Ivan će upisati FER, a o tome što s novcem istom mediju je rekao.

– Razmišljao sam malo na štednju, nešto ću kupiti za sebe, potrošit će se, govori Ivan.

Ovaj maturant je četiri godine putovao iz Jastrebarskog na Jordanovac u školu te se zbog toga dizao u šest ujutro, što mu očito nije bila smetnja da postane najboljim maturantom.

No odricanja je svakako trebalo te je tako Ivan izjavio da kroz srednju baš i nije izlazio van zbog svih tih obveza.

Na kraju dodajmo da je uz sve te sjajne rezultate na maturi, na engleskom bod izgubio baš na – famoznom eseju!