Pretraga

Objavljen novi ključ za odgovore za maturu iz Matematike: Evo koja su se sve rješenja bodovala

A- A+

Maturu iz Matematike na objema razinama učenici su pisali 27. lipnja, a dan kasnije objavljena su i rješenja. Maturantima su već poznati i pragovi prolaznosti, u srijedu su izašli i privremeni rezultati državne mature, a sada je NCVVO objavio i novi ključ za odgovore na A i B razini Matematike. Iz njega maturanti mogu vidjeti koja su se sve rješenja bodovala.

Foto: srednja.hr

Nakon provedbe ispita mature iz Matematike rade se novi ključevi za odgovore koji proizlaze iz tzv. ‘živih ispita’. Točnije, uzima se uzorak ispita koje su maturanti pisali i gledaju se njihovi odgovori. Pritom je moguće uočiti da su učenici davali odgovore koji nisu bili očekivani u trenutku izrade zadataka, a analizom je utvrđeno da su točni. Pa svake godine nakon ocjenjivanja NCVVO objavi nove ključeve za odgovore iz Matematike.

U novom dokumentu maturanti mogu vidjeti koji im je sve oblik rješenja u pojedinim zadacima bio priznat kao točan i na koji način im se bodovao postupak kod rješavanja pojedinih zadataka. Podsjetimo da je prag prolaznosti na maturi iz Matematike ove godine bio 25 posto, a pragove za ostale ocjene možete vidjeti ovdje. U tijeku je do 12. srpnja u podne i postupak ulaganja žalbi na rezultate, a kako se žaliti možete doznati na poveznici.

U nastavku možete vidjeti ispite iz A i B razine Matematike te prijašnje ključeve za odgovore, a nakon toga nalaze se novoobjavljeni ključevi za odgovore. Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu.

Matematika A razina

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Matematika B razina

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Za sve koji će na državnu maturu izaći u 2023./2024. godini pokrenuli smo novu Facebook grupu, Maturanti 2023./2024., učlanite se kako biste se povezali s vršnjacima i kako ne biste propustili najvažnije vijesti o maturi. Najnovije informacije o maturi možete doznati i putem našeg Facebook pagea Maturanti 2024. i Instagram profila Državna matura, dok kalendar mature za 2024. detaljno možete proučiti na linku. U sustavu kvizovi.srednja.hr možete rješavati pitanja s prijašnjih rokova mature.