Pretraga

Objavljena rješenja mature iz Psihologije: Provjerite koliko vam je odgovora točno

A- A+

Osim Biologije nakon koje maturanti nisu imali nimalo pozitivne dojmove, prošle se srijede na maturi pisao i ispit iz Psihologije. Točna rješenja ovog ispita objavljena su danas.

ilustracija: pixabay

Ispit iz Psihologije na maturi pisalo je 3.800 kandidata, a mi smo nakon ispita porazgovarali s njih četvero. Dio njih ističe kako su im najteža bila pitanja vezana uz kriterije psihičkih poremećaja, a nisu im baš bila jednostavna ni ona esejska. Dio maturanata imao je i velike dileme oko odgovora na pitanje o tome koji od ponuđenih parova ima najveću sličnost osobina ličnosti.

Izdvojeni članak

Psihički poremećaji uzdrmali maturante na ispitu iz Psihologije: ‘Ušli normalni, izašli s PTSP-om’

– Ne očekujem prolaz, a najteži zadatak je bio onaj sa psihičkim poremećajima i onim gubicima pamćenja, kazala nam je nakon ispita maturantica Valentina.

Pitanje vezano uz psihičke poremećaje nije bilo teško za Meri, maturanticu Gimnazije Petra Preradovića, koja je imala dileme oko odgovora na neka druga.

– Mislim da je bilo 14. pitanje ‘koji su najbliži po ličnosti’ (barem mislim da je tako išlo pitanje). Ja sam se dvoumila između jednojajčanih blizanaca odgojenih odvojeno i dvojajčanih odgojenih zajedno. Malo mi je mozak stao i kod pitanja broj u kojem su me tražili da odgovorim ‘koji je od navedenih fizički podražaj’. Imaš isto samo dva odgovora koji su me zbunili pa sam ih posljednje rješavala. Psihički poremećaji nisu bili teški jer se njih samo trebalo naučiti napamet, taj zadatak sam bez problema riješila, no mogu razumjeti da je nekome bio težak, kaže nam Meri.

Kako su maturanti trebali odgovarati na poviše spomenuta, ali i druga pitanja s ovogodišnjeg ispita iz Psihologije, provjerite u dokumentu u nastavku u kojemu se nalazi najprije ispitna knjižica, a potom i ključevi za odgovore. Lani je, spomenimo i to, prag prolaznosti na Psihologiji iznosio 30%.

*napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu ili kliknuti ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.41 MB]


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.