Pretraga

Objavljeni rezultati jesenskog roka državne mature, počinje rok za prigovore

A- A+

Rekordan broj pristupnika, njih 7.914, pisalo je proteklih tjedana ispite državne mature na jesenskom roku školske godine 2018./2019. Od podneva kandidati u sustavu Postani student mogu vidjeti prijevremene rezultate tih ispita.

Foto: srednja.hr

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je rezultate ispita državne mature na jesenskom roku. Pristupnicima su ispiti ocjenjivani temeljem bodovnih pragova koji su doneseni uoči rezultata ljetnog roka i važeći su za oba roka školske godine 2018./2019., a dostupni su na ovoj poveznici.

Izdvojeni članak

Pozor, maturanti: Zbog neobavljanja važne radnje možete dobiti veliku novčanu kaznu

Nakon objave rezultata počinje teći rok za slanje prigovora na rezultate, a tu radnju moguće je obaviti do 13. rujna.  Maturanti, koji ove godine završavaju srednju školu, pisani prigovor podnose ispitnome povjerenstvu u školi, dok ostali pristupnici (pristupnici iz drugih zemalja i oni koji su srednju školu završili prije) pisani prigovor podnose izravno NCVVO-u. Više o podnošenju prigovora na ocjenu pročitajte na ovoj poveznici.

Konačni rezultati državne mature bit će objavljeni 17. rujna u podne, a istoga dana do 15:59 kandidati mogu dodavati i brisati studije s liste prioriteta. Važno je napomenuti kako je pravo upisa moguće je ostvariti samo na jednom studijskom programu, a s liste prioriteta potrebno je obrisati samo one studije koje nikako ne mislite upisati. Naime, u slučaju neupisivanja studija za koji ste dobili upisni broj, možete se dovesti u situaciju da bespotrebno platite novčanu kaznu od više tisuća kuna.

 


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i Maturanti 2020. u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.