Pretraga

Pogledajte sve pragove prolaznosti za ispite državne mature u 2019.

A- A+

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja u podne je objavio privremene rezultate ljetnog roka državne mature 2019. godine, a nedugo zatim, izlistali su i pragove prolaznosti za svaki pojedini predmet pa možete vidjeti po kojim ste kriterijima zaslužili određenu ocjenu. Odmah da naglasimo da je rok za prigovore na ocjenu 48 sati od objave privremenih rezultata, što znači da traje do 12 sati, 12. srpnja.

Foto: srednja

Izdvojeni članak

NCVVO pokušava povisiti pragove prolaznosti na maturi: Evo kako se oni određuju

Učenici koji su u školskoj godini 2018./2019. završili četvrti/peti razred srednje škole u Republici Hrvatskoj prigovor podnose pisanim putem Školskome ispitnom povjerenstvu u školi u kojoj su završili četvrti/peti razred.

Svi ostali pristupnici prigovore upisuju osobno na svojim stranicama pod poveznicom Moji prigovori. Više detalja o podnošenju prigovora na ocjenu pronađite na ovoj poveznici.

Naglasimo da će konačni rezultati državne mature biti poznati 15. srpnja u 12 sati, a do tog dana možete birati studijske smjerove.

Pravo upisa moguće je ostvariti samo na jednom studijskom programu.Još jednom vas upućujemo da s liste prioriteta obrišete predmete koje nikako ne mislite studirati, jer se možete dovesti u situaciju da bespotrebno platite novčanu kaznu od više tisuća kuna.