Pretraga

Objavljeni pragovi prolaznosti za sve ispite državne mature u 2022. godini

A- A+

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) objavio je pragove prolaznosti za sve obvezne i izborne predmete na državnoj maturi u 2022. godini. Rok za žalbe na prijevremene rezultate istječe 13. srpnja, dok će konačni rezultati ispita mature biti objavljeni 18. srpnja.

Pragove prolaznosti za 2023. možete vidjeti na ovom linku.

državna matura ocjena

Foto i ilustracija: srednja.hr

Pragovi prolaznosti na državnoj maturi određuju se svake godine zasebno i vrijede za ljetni i jesenski rok mature. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja odredio je ovogodišnje za sve obvezne i izborne predmete državne mature 2021./2022., a možete ih vidjeti u nastavku.

Napomena: ako vam dokument s pragovima nije vidljiv, osvježite stanicu ili za preuzimanje kliknite ‘downolad’.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.40 MB]

Kada izlaze privremene liste upisa na fakultete doznajte ovdje, a kako se ulaže prigovor na ovoj poveznici.

@srednja_hr Kakvi su vas rezultati dočekali? Sve pragove ovogodišnje mature možete pronaći na 👉🏻 #srednjahr #srednja #matura #maturanti #foryoupage #fyp ♬ OH MY – Camino 84

Za sve pristupnike mature ili one koji će se na upisima ponovno okušati u 2022., pokrenuli smo novu Facebook stranicu Maturanti 2022. Ondje i u Facebook grupi Maturanti 2021./2022. moći ćete pratiti sve novosti vezane uz maturu u idućoj godini, kao i upise na fakultete. Kalkulator mature možete isprobati ovdje. Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.


Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Edward Bernays University CollegeZagrebačka škola ekonomije i managementa te Privredna banka Zagreb. Ako želite redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplatite se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca dostupnog ovdje. U sklopu projekta ćemo objaviti i opsežne vodiče za brucoše, a do tada pogledajte video konferencije Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju.