Pretraga

Objavljeni pragovi prolaznosti za sve ispite državne mature u 2022. godini

A- A+

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) objavio je pragove prolaznosti za sve obvezne i izborne predmete na državnoj maturi u 2022. godini. Rok za žalbe na prijevremene rezultate istječe 13. srpnja, dok će konačni rezultati ispita mature biti objavljeni 18. srpnja.

državna matura ocjena

Foto i ilustracija: srednja.hr

Pragovi prolaznosti na državnoj maturi određuju se svake godine zasebno i vrijede za ljetni i jesenski rok mature. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja odredio je ovogodišnje za sve obvezne i izborne predmete državne mature 2021./2022., a možete ih vidjeti u nastavku.

Napomena: ako vam dokument s pragovima nije vidljiv, osvježite stanicu ili za preuzimanje kliknite ‘downolad’.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.40 MB]

Kada izlaze privremene liste upisa na fakultete doznajte ovdje, a kako se ulaže prigovor na ovoj poveznici.

@srednja_hr Kakvi su vas rezultati dočekali? Sve pragove ovogodišnje mature možete pronaći na 👉🏻 #srednjahr #srednja #matura #maturanti #foryoupage #fyp ♬ OH MY – Camino 84

Za sve pristupnike mature ili one koji će se na upisima ponovno okušati u 2022., pokrenuli smo novu Facebook stranicu Maturanti 2022. Ondje i u Facebook grupi Maturanti 2021./2022. moći ćete pratiti sve novosti vezane uz maturu u idućoj godini, kao i upise na fakultete. Kalkulator mature možete isprobati ovdje. Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.


Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Edward Bernays University CollegeZagrebačka škola ekonomije i managementa te Privredna banka Zagreb. Ako želite redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplatite se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca dostupnog ovdje. U sklopu projekta ćemo objaviti i opsežne vodiče za brucoše, a do tada pogledajte video konferencije Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju.

državna matura ocjena
Share via
Copy link
Powered by Social Snap