Pretraga

Oprez, maturanti: Istječe najvažniji rok za one koji maturu planiraju polagati na jesenskom roku

A- A+

Osim na ljetnom, maturanti i drugi pristupnici ispite državne mature mogu polagati i na jesenskom roku. Dobra je to prilika za one koji nisu pristupili ljetnom roku, na tom su roku pali neki od ispita ili jednostavno žele bolju ocjenu. Za sve koji planiraju pristupiti maturi krajem kolovoza i početkom rujna, rok za prijavu ispita istječe već sutra.

foto: ncvvo

Rokovi za jesenski rok mature puno su kraći nego za ljetni pa je tako rok za prijavu ispita počeo 20. srpnja, a završit će već 31. srpnja točno u podne.

Izdvojeni članak

Za jesenski rok ostalo preko 6 tisuća upisnih mjesta: Doznajte na kojim sve fakultetima u Hrvatskoj

Važno je napomenuti kako pristupnici koji su ove školske godine završili četvrti ili peti razred u srednjim školama u RH ne trebaju u školi potpisivati prijavnice za jesenski rok, niti ih slati u Centar. Svi ostali pristupnici prijavnice šalju poštom na adresu NCVVO-a.

Osim što završava rok za prijavu ispita, u utorak počinje teći i rok za odjavu prijavljenih ispita. Ispite je moguće odjaviti do 2. kolovoza, a oni koji to planiraju učiniti trebaju popuniti obrazac odjave i poslati da putem e-pošte na adresu [email protected].

Podsjetimo, prvi ispiti na jesenskom roku mature pišu se već 22. kolovoza, a ispitni rok traje sve do 7. rujna. Detaljan raspored ispita možete doznati ovdje. Konačni rezultati jesenskog roka mature bit će poznati 19. rujna, a taj je datum ujedno i posljednji dan prijave studijskih programa.