Pretraga

Poznat datum održavanja prijemnog na Stomatološkom, objavljeni su i svi uvjeti upisa

A- A+

Među fakultetima koji za upise, uz državnu maturu provodi i prijemni je Stomatološki u Zagrebu. Lani je taj test psihomotorike za upis studija dentalne medicine zbog epidemije bio odgođen, a ove će se godine održati početkom srpnja.

Foto: Unsplash

Studij dentalne medicine na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu jedan je od poželjnijih među maturantima. Prema podacima Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje, studij trenutno želi upisati 632 maturanta, dok je za njih 239 to prvi izvor. Mjesta je, pak, samo za 90 brucoša.

Prijemni 2. srpnja

I dok je lani prijemni bio otkazan zbog epidemiološke situacije, ove se godine ipak održava, a datum polaganja je 2. srpnja. Raspored će biti objavljen na mrežnim stranicama fakulteta. Prijemni za studij dentalne medicine u Zagrebu uključuje test psihomotorike, a prijave se obavljaju putem sustava Postani student i to do 7. lipnja.

Osim toga, maturanti prijave za provjeru posebnih sposobnosti podnose se elektronički, putem ovog obrasca. On se treba popuniti, potpisati i skenirati te zajedno s potvrdom o izvršenoj uplati  poslati na mail [email protected] od 17. svibnja do 7. lipnja.

– Uz popunjenu prijavu treba priložiti dokaz o uplati troškova provjere posebnih sposobnosti u iznosu od 300,00 kuna, koji se uplaćuje na IBAN HR7423600001101235285 Sveučilište u Zagrebu Stomatološki fakultet, s naznakom ‘Za provjeru posebnih sposobnosti’. Nakon zaprimanja i obrade vaše prijave kandidatima će na mail adresu koja je navedena u sustavu Postani student biti poslana zaporka. Zapamtite svoju zaporku, jer bez nje ne možete pristupiti provjeri posebnih sposobnosti, poručuju sa Stomatološkog.

Izdvojeni članak
filozofski fakultet

Filozofski fakultet ukida prijemni za još jedan popularan studij među maturantima: Sutra to mora potvrditi Senat

Najviše bodova donose rezultati na maturi

Rezultate testa psihomotoričkih sposobnosti maturanti će moći vidjeti na Postani student u strukturi bodova  od 5. srpnja 2021.

A maksimalan broj bodova koje studenti mogu ostvariti na ovom prijemnom je 100. Temeljem uspjeha u školi mogu dobiti najviše 220 bodova, do 100 bodova moguće je ostvariti na A razini mature iz Hrvatskog jezika, do 40 na A razini Matematike, do 90 na višoj razini Engleskog. Izborni predmeti mature, biologija, kemija i fizika donose po 150 bodova, a moraju se položiti sva tri ispita.

Maturanti koji zadovolje sve uvjete ‘upadnu’ na studij na Stomatološki će se upisivati od 26. do 28. srpnja, priopćeno je s fakulteta.