Pretraga

Poznato koliko se maturanata upisuje na neke od popularnijih studija u Zagrebu, ZVU objavio kvote

A- A+

Zdravstveno veleučilište u Zagrebu, čiji su studiji među poželjnijima na upisima, objavilo je upisne kvote za upise putem Središnjeg prijavnog ureda za akademsku godinu 2022./2023. Maturanti koji žele upisati neki od tamošnjih studija sve obvezne predmete mogu polagati na B razini.

Foto: Pexels

Iako više nije među deficitarnim zanimanjima na širem zagrebačkom području, i HZZ preporučuje smanjiti broj upisanih, studij fizioterapija i dalje je dosta popularan među maturantima.

Za redovne studente najviše mjesta na fizioterapiji

Kada je riječ o tom studiju na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu (ZVU), lani je na devedesetak mjesta ukupan broj prijava u ljetnom roku bio nešto više od tisuću. To Veleučilište već je objavilo upisne kvote u 2022./2023. za maturante koji se upisuju putem sustava Postani student (SPU).

Kao i lani, kvota za upis studija fizioterapije u Zagrebu je 90 mjesta za redovne, deset mjesta za izvanredne studente te pet mjesta za strance. Na isti studij u Pakracu može se upisati 50 studenata, ali samo u izvanrednom statusu. Na studij medicinsko-laboratorijske dijagnostike, koji je deficitaran u Zagrebu, ove se godine putem SPU-a upisuje 40 redovnih i 10 izvanrednih studenata, a na također deficitarni studij sestrinstva ZVU upisuje 90 redovnih i 20 izvanrednih studenata te pet stranaca. Kvote za ostale studije ZVU-a možete vidjeti u nastavku

Kvote na ZVU u 2022./2023.

Na maturi se traži B razina ispita

Kada je riječ o uvjetima upisa, maturantima koji preko sustava Postani student upisuju ZVU na maturi je dovoljno polagati Hrvatski, Matematiku i strani jezik na osnovnoj (B) razini. Uz položenu maturu potrebna je za upis i potvrdnica pripadajućeg školskog dispanzera o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za upis na studij pri Zdravstvenom veleučilištu.

Maturanti koji planiraju upisati studij radiološke tehnologije trebaju priložiti dokumentaciju koja uključuje potvrdu o sposobnosti za rad u zoni ionizirajućeg zračenja (kariogram nije potreban). Ta se potvrda, piše u obavijesti ZVU-a, treba zatražiti isključivo od ovlaštenih medicina rada Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost, čiji se popis nalazi ovdje.

Oni koji prijave studij medicinsko-laboratorijske dijagnostike trebaju priložiti nalaz oftalmologa koji se odnosi na oštrinu vida i razlikovanje boja. Prilikom upisa na sve studije potrebno je priložiti preslik obje strane osobne iskaznice.

Detaljno kriterije upisa na Zdravstveno veleučilište u Zagrebu možete proučiti u dokumentu u nastavku, a ako vam nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [848.58 KB]