Pretraga

Preko 7.000 maturanata sutra piše Fiziku: Probajte bez greške riješiti ova pitanja s ispita iz 2022.

A- A+

Već je godinama najčešće prijavljivani izborni predmet državne mature Fizika, a ove godine u roku ju je prijavilo oko 7.400 maturanata. Taj ispit održava se u petak u 9 ujutro, a, kao i za ostale ispite s više prijava, i uoči ovog smo izdvojili devet pitanja s prošlogodišnjeg ispita. Ideja je da tako brzinski ponovite gradivo i provjerite svoje znanje još jednom prije ispita.

matura_fizika

Foto: srednja.hr

Na maturu iz Fizike sutra će izaći preko sedam tisuća maturanata. Tim će se ispitom provjeriti znanje koje su stekli tijekom školovanja i to u pet područja: strukturi tvari, međudjelovanje, gibanje, energija. Sama struktura ispita nije se mijenjala u odnosu na prethodnu godinu – ispit će imati 35 zadataka, s time da prva ispitna knjižica sadrži zadatke zatvorenoga tipa (višestrukoga izbora), a druga zadatke otvorenoga tipa (produženoga odgovora).

Maksimalno vrijeme pisanja je 180 minuta bez stanke, a maturanti na ispitu mogu ostvariti najviše 60 bodova. Detaljnije ispitni katalog iz Fizike možete proučiti ovdje.

U nastavku smo izdvojili devet pitanja s prošlogodišnjeg ispita mature iz Fizike, a za njihovo rješavanje potrebno je obaviti samo jedan korak – brzinski se registrirati u naš sustav kvizovi.srednja.hr.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.