Pretraga

Prolazite li maturu iz Psihologije? Izašla su rješenja tog i ispita iz Glazbenog, ovako ste ih trebali riješiti

A- A+

Nacionalni centar za vanjkso vrednovane obrazovanja objavio je rješenja dvaju ispita koje su učenici pisali proteklog ponedjeljka. Poznato je kako su učenici trebali riješiti zadatke na jednom od izbornih predmeta s većim brojem prijava, Psihologija te iz Glazbenog.

psihologija državna matura 2022

Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

– Nadam se bar prolazu, a ako ne, nema veze ima i jesenski rok. Najteži zadaci su definitivno bili na zadnjim stranicama gdje je trebalo usvojeno znanje prepoznati u tekstovima. Mislim da se ponovio jedan zadatak a to je bio na zaokruživanje i glasio je: Koja je razlika između raspoloženja i emocija? Ja sam čitala skripte i prošle mature unazad par dana tako da s pripremom od tri dana ni ne očekujem previsoki rezultat. Rješavala sam prošlogodišnje mature i mislim da je ova bila teža, ispričala nam je to nakon ispita mature iz Psihologije u utorak maturantica Anđela iz Medicinske škole Ante Kuzmanića u Zadru.

Taj ispit polagalo je ukupno oko dvije i pol tisuće učenika, a uz njega se u utorak polagala i matura iz Glazbene umjetnosti. Zadatke i rješenja tog ispita Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja već je objavio, a možete ih vidjeti ispod teksta.

Za svaku godinu određuju se za svaku kalendarsku godinu zasebno, ali spomenimo ovom prilikom da je lani prag za dvojku na Psihologiji bio 30%, a na Glazbenom 32%, dok pragove za ostale ocjene možete vidjeti ovdje.

U nastavku se nalaze rješenja iz Psihologije i Glazbenog, s tim da glazbene primjere za ispit možete preuzeti klikom na link. Ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Psihologija

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.63 MB]

Glazbena umjetnost

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [2.69 MB]


Za sve pristupnike mature ili one koji će se na upisima ponovno okušati u 2022., pokrenuli smo novu Facebook stranicu Maturanti 2022. Ondje i u Facebook grupi Maturanti 2021./2022. moći ćete pratiti sve novosti vezane uz maturu u idućoj godini, kao i upise na fakultete. Kalkulator mature možete isprobati ovdje. Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.


Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Edward Bernays University CollegeZagrebačka škola ekonomije i managementa te Privredna banka Zagreb. Ako želite redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplatite se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca dostupnog ovdje. U sklopu projekta ćemo objaviti i opsežne vodiče za brucoše, a do tada pogledajte video konferencije Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju.