Pretraga

Riješi ovaj kratki test i saznaj je li studiranje u inozemstvu za tebe

A- A+

Studiranje u inozemstvu velik je korak o kojemu treba ozbiljno promisliti. Osim dopuštenja staraca, važno je biti dovoljno samostalan i spreman u vlastitoj glavi jer život u inozemstvu u mladim godinama može biti prilično izazovan. Zato smo mi pripremili kratki test kako bi mogao provjeriti je li studiranje u inozemstvu za tebe.

Dolje niže se nalazi 10 tvrdnji. Ukoliko odgovoriš potvrdno na minimalno sedam od njih, studiranje u inozemstvu neće predstavljati veliki problem za tebe. Pa krenimo!

  1. Dobro barataš engleskim jezikom i otvoren si za učenje nekog novog jezika.

  2. Misliš da je za odrastanje potrebno maknuti se iz svoje zone komfora.

  3. Imaš veliku potrebu za upoznavanje novih ljudi.

  4. Spreman si za velike izazove.

  5. Vrlo si snalažljiva osoba i lako se snađeš u izvanrednim i neočekivanim situacijama.

  6. Uvijek razmišljaš izvan okvira.

  7. Misliš da si dovoljno samostalan i da se možeš brinuti o sebi.

  8. Razmišljaš o međunarodnoj karijeri.

  9. Spreman si na određena odricanja, poput mamine kuhinje i domaćih proizvoda.

  10. Želiš imati prijatelje iz cijelog svijeta.

Ukoliko si se složio s više od sedam izjava, spreman si za visoko obrazovanje izvan Hrvatske. Kako ćeš to napraviti? Pomoć možeš potražiti od IntegralEdu, najboljeg savjetnika za obrazovanje u inozemstvu.

Ova ekipa baš kreće na svoju malu turneju pod nazivom UNImarathon gdje će posjetiti škole iz svih dijelova Hrvatske, kako bi učenike upoznali s mogućnostima koje nude. Možda budeš te sreće da dođu i u tvoju školu pa da im postaviš milijun pitanja o studiranju vani.

Osim što ćeš dobiti odgovore na pitanja o studiranju vani, moći ćeš se prijaviti na Centigrade, odnosno test profesionalne orijentacije kojeg možeš pisati samo preko IntegralEdu. Rezultati ovog testa se temelje na dosadašnjem uspjehu u obrazovanju, interesima i sposobnostima učenika te se onda uspoređuju sa zahtjevima visokog obrazovanja na sveučilištima izvan Hrvatske koje nude obrazovanje na engleskom. Nakon dobivanja rezultata ovog testa možeš dobiti i individualizirano savjetovanje i ponudu sveučilišta koja nude studije i programe prikladne tvojim interesima i sposobnostima.

Ukoliko smo te zainteresirali za studiranje u inozemstvu, Integral Edukacijski Programi na svojoj Facebook stranici redovito objavljuju sve novosti koje imaju u ponudi. Također, na njihovom webu u kalendaru nadolazećih događaja možeš provjeriti u kojim će sve školama održati svoje predstavljanje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap