Pretraga

Stigla rješenja i drugog ispita mature koji se pisao u srijedu: Provjerite točne odgovore iz Filozofije

A- A+

Osim ispita mature iz Kemije, u srijedu se pisala i Filozofija koju je za svoj izborni predmet na državnoj maturi odabralo tek oko 160 kandidata. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je točna rješenja iz Filozofije.

Foto: srednja.hr

Kao što je to i do sada bila praksa NCVVO je rješenja ispita mature iz Filozofije objavio dva dana nakon polaganja ispita. Ispit iz ovog predmeta sastoji se od dva dijela – 28 zadataka višestrukog izbora, povezivanja te kratkog i produženog odgovora te eseja, a ukupno se piše 150 minuta.

– Osobno, najteži zadatci su mi bili zadatci slobodnog odgovora jer mi se puno pojmova pomiješalo pa sam tu malo izgubila sigurnost, iako nije bilo ništa neočekivano, kazala nam je nakon ispita Nikol, maturantica Upravne škole Zagreb i napomenula kako joj je esejsko pitanje bilo nedvojbeno jednostavnije od onih prethodnih godina.

Zadatke koji su se ove godine našli na maturi iz Filozofije možete pronaći u ispitnim knjižicama u nastavku, a odmah ispod njih nalaze se i rješenja.

*ako vam dokumenti nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [505.45 KB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [635.06 KB]

____________________________________________________________

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.