Pretraga

Stigli odgovori na pitanja iz PiG-a: Provjerite koliko ste toga točno riješili

A- A+

Među najpopularnijim izbornim predmetima na državnoj maturi i ove je godine je bio predmet Politika i gospodarstvo. Ukupno ga je prijavilo 6.990 kandidata, a neki od njih kazali su nam kako im pitanja nisu zadavala previše glavobolje. NCVVO danas je objavio i točne odgovore na sva pitanja, a provjeriti ih možete u nastavku teksta.

Mirna Pibernik/ www.flickr.com/photos/mirnapibernik/

Izdvojeni članak

Većina odgovora na ispitu iz PiG-a mogli su se naučiti na redovnoj nastavi

Ispit državne mature iz predmeta Politika i gospodarstvo pisao se u petak, 10. lipnja. Ukupno ga je prijavilo 6.990 kandidata, što je dosta manje u odnosu na prošlu godinu, kada je ovom ispitu pristupilo 8.637 kandidata.

Maturanti su nam nakon napisanog ispita kazali kako im pitanja nisu bila prezahtjevna, kako se većina odgovora mogla naučiti na redovnoj nastavi te kako iz ovog predmeta na maturi očekuju dobre rezultate.

– Budući da sam taj ispit najviše i najduže spremala, nije mi bio toliko težak. Bio je dosta sličan prošlogodišnjem, a neka su se pitanja čak i ponavljala pa pošto sam rješavala te ispite dosta sam stvari zapamtila, kazala nam je maturantica Lea prošloga tjedna.

Podsjećamo, maturanti su u 90 minuta morali odgovoriti na 60 pitanja, koja nose isto toliko bodova. Znanje se provjeravalo pomoću četiri skupine zadataka: zadaci alternativnog izbora, kratkog odgovora, dopunjavanja i višestrukog izbora.

Ukupno se provjeravalo znanje iz osam područja, a maturantima su najviše problema zadavala pitanja vezana uz Ustav i Europsku Uniju.

Pitanja se prisjetite i točne odgovore na njih provjerite u dokumentima u nastavku teksta.

PIG Pitanja

PIG Ključ Za Odgovore

PIG List Sa Odgovorima

Pogledajte ostala rješenja s ovogodišnje Državne mature:

Biologija

Vjeronauk

Likovna umjetnost

Geografija

Psihologija

Informatika

Fizika