Pretraga

Studenti i ove godine nude potpuno besplatne pripreme za maturu iz Fizike: Evo kako se prijaviti

A- A+

Studenti splitskog PMF-a i ove godine drže besplatne online pripreme za maturu iz Fizike. Predavanja kreću 27. veljače, a održavat će se kroz šest tjedana, tri puta tjedno. Svi koji se prijave na ove pripreme pisat će ulazni i izlazni ispit pa će tako moći vidjeti s kojom su razinom znanja došli na pripreme, a s kojom će otići.

učenica stavlja udžbenik u torbu

Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

Petu godinu zaredom studenti splitskog PMF-a i članovi Fizikalnog društva organiziraju besplatne pripreme za maturu iz Fizike.

Pripreme se održavaju tri puta tjedno

Studenti su, i ove godine, tu za učenike. Pripreme su, kako smo i spomenuli, potpuno besplatne i održavaju se online kroz 17 predavanja tijekom šest tjedana; dakle, triput tjedno. Predavači su studenti diplomskih i preddiplomskih studija fizike na splitskom PMF-u.

Svako predavanje, pojašnjavaju nam, traje dva školska sata te obuhvaća teoriju i zadatke iz jedne nastavne cjeline. Na jednom se terminu tako obrađuje kinematika, na nekom drugom valovi, na trećem pak nuklearna fizika.

– Teorijskim uvodom prolazi se kroz glavne pojmove koje bi maturanti trebali znati prilikom polaganja mature, a zadaci su sastavljeni po uzoru na zadatke s prošlogodišnjih matura. Sve se nastavne cjeline prolaze dva puta, jednom u jutarnjem te jednom u popodnevnom terminu kako bi svi učenici mogli pratiti pripreme, neovisno o školskom rasporedu, napominju nam organizatori.

Izdvojeni članak
prijave za faks u sustavu postani student

Važan dan za tisuće maturanata: Krenule prijave na fakultete, ovo morate znati

Evo kako se prijaviti

Svi koji se odluče prijaviti i odraditi ove pripreme, imat će ulazni i izlazni ispit koji su sastavljeni kao ogledni primjer ispita s državne mature. Tako će svaki pojedini maturant moći procijeniti razinu znanja s kojom dolazi na pripreme te koliko je napredovao nakon njih.

Predavanja će trajati od 27. veljače do 5. travnja, a ulazni i izlazni test održat će se 20. veljače i 22. travnja. Svi koji žele na ove pripreme moraju popuniti online obrazac za prijavu, koji možete pronaći ovdje. Ako imate ikakve pitanja, uvijek se možete javiti na mail – [email protected] – i organizatori ovih priprema će vam rado odgovoriti.

plakat pripreme za maturu iz fizike

Plakat za pripreme za maturu iz Fizike koje organiziraju studenti PMF-a