Pretraga

Sutra se piše matura iz Engleskog: Provjerite svoje znanje uz ovih 10 pitanja

A- A+

Sutra se na državnoj maturi piše Engleski jezik osnovna i viša razina. Ispit se kao i prošlih godina sastoji od tri cjeline, s tim da su ove godine tekstovi za čitanje nešto opširniji nego prošle. Kako biste ponovili i testirali svoje znanje, pripremili smo deset pitanja s prošlogodišnje mature, pet s osnovne i pet s više razine.

na stolu ispit iz engleskog jezika na državnoj maturi

Foto: Srednja.hr

Od obveznih ispita koje piše najviše maturanata u 2024. godini, prvi je na redu Engleski jezik kojeg maturanti polažu 10. lipnja, bez obzira je li riječ o osnovnoj ili višoj razini. Ispit se kao i prošlih godina sastoji od tri cjeline, čitanje, slušanje i pisanje, s jednom manjom izmjenom – tekstovi za čitanje su nešto opširniji nego prošle godine.

Ako se trebate podsjetiti kako će izgledati ispit na osnovnoj i višoj razini, pogledajte naš detaljni tekst ovdje. Ako, pak, želite testirati svoje znanje za sutrašnji ispit, u nastavku vam donosimo 10 pitanja za ponavljanje s prošlogodišnje mature. Prije rješavanja potrebno se registrirati u sustav kvizovi.srednja.hr, a tamo vas među ostalom čekaju i zadaci iz drugih predmeta mature.

Osnovna razina

 

 

 

Viša razina

 

 

 

 

 

Sada kada ste riješili ove zadatke za ponavljanje, odgovorite na još jedno pitanje – koju ocjenu očekujete na maturi iz Engleskoj jezika?

Koju ocjenu očekujete na maturi iz Engleskog jezika?


Za sve koji će na državnu maturu izaći u 2023./2024. godini pokrenuli smo novu Facebook grupu, Maturanti 2023./2024., učlanite se kako biste se povezali s vršnjacima i kako ne biste propustili najvažnije vijesti o maturi. Najnovije informacije o maturi možete doznati i putem našeg Facebook pagea Maturanti 2024. i Instagram profila Državna matura, dok kalendar mature za 2024. detaljno možete proučiti na linku. U sustavu kvizovi.srednja.hr možete rješavati pitanja s prijašnjih rokova mature.