Pretraga

Trebaju vam pripreme za maturu iz Kemije? Zagrebački studenti drže ih potpuno besplatno

A- A+

Ispit državne mature iz Kemije jedan je od najčešće prijavljivanih među maturantima. Prošle godine pisalo ga je oko 3.500 maturanata, a prosječna ocjena koju su ostvarili bila je 2,83. Iako još uvijek nisu završene prijave ispita za ovu godinu, pojedini maturanti već su krenuli s pripremama. Za one kojima su potrebne za Kemiju besplatno ih organiziraju studenti Kemijskog odsjeka PMF-a u Zagrebu.

kemija državna matura 2022 (1)

Foto: srednja.hr

S Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu priopćeno je da studenti istraživačkog i nastavničkog smjera ponovno provode besplatne pripreme za maturu iz Kemije kroz projekt Studenti za buduće studente. Ove godine projekt se provodi u organizaciji Studentskog zbora Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

– Pripreme će se održavati u online formatu u periodu od 4. travnja do 16. svibnja 2023. godine u 18 nastavnih cjelina koje su usklađene s ispitnim katalogom za državnu maturu iz Kemije u školskoj godini 2022./2023. Unutar svake nastavne cjeline obrađuje se teorijski uvod i zatim se rješavaju zadaci. Teorijskim uvodom su obuhvaćeni svi glavni pojmovi koje bi maturanti trebali znati prilikom polaganja mature, dok su zadaci prilagođeni onima s prethodnih državnih matura. Unutar projekta će se provesti ulazni i izlazni test, pod anonimnim šiframa, koji su zamišljeni kao simulacija mature te daju uvid polaznicima o vlastitom napretku, stoji u priopćenju.

Izdvojeni članak
učenica stavlja udžbenik u torbu

Studenti i ove godine nude potpuno besplatne pripreme za maturu iz Fizike: Evo kako se prijaviti

Svaka nastavna cjelina, dodaju s PMF-a, izvodit će se u trajanju od dva školska sata, utorkom i četvrtkom od 18 do 20 sati te subotom od 16 do 18 sati. Maturanti kojima je potrebna ova vrsta pomoći mogu se za besplatne pripreme prijaviti putem online obrasca na ovoj poveznici.

Konkretne tema i termine predavanja možete vidjeti u tablici ispod.

pripreme matura kemija

Raspored priprema za maturu iz Kemije koje drže studenti PMF-a Zagreb