Pretraga

Učiteljski objavio datum prijemnog, maturanti moraju pokazati svoje sposobnosti u četiri područja

A- A+

Započeo je ljetni rok državne mature, ali za upis pojedinih studija uspješno polaganje ovih ispita nije jedino što se traži od maturanata. Brojni fakulteti i dalje provode dodatne provjere, a među njima je i Učiteljski fakultet u Zagrebu. Taj je fakultet ovih dana objavio i vremenik upisa koji uključuje datume razredbenog postupka.

učiteljski fakultet zagreb

Učiteljski fakultet Zagreb
Foto: ufzg.unizg.hr

Učiteljski fakultet u Zagrebu i ove će godine za upis provoditi dodatnu provjeru. Kako stoji u natječaju za upise Sveučilišta u Zagrebu, kroz razredbeni postupak provjeravaju se sposobnosti kandidata u četiri područja: predispozicija za rješavanje likovno-kreativnih zadataka, zatim motoričke sposobnosti, predispozicija za razvoj sluha i ritma te govorne sposobnosti.

Prijemni počtekom srpnja, košta 350 kuna

Tim prijemnim ispitom kandidati zapravo mogu ostvariti maksimalnih 100 bodova za rangiranje. Do 250 bodova donosi im uspjeh u školi, a ostatak bodova do 1.000 donose im ispiti mature i dodatna učenička postignuća (50 bodova).

Kako stoji u vremeniku upisa koji je fakultet objavio, razredbeni postupak za Učiteljski održat će se 4., 5. i 6. srpnja 2022. i to prema rasporedu koji će faks objaviti na svojoj web stranici 1. srpnja do podneva.

I dok većinu studija maturanti mogu prijavljivati do 18. srpnja, s onima koji provode prijemne to obično nije slučaj. Tako i rok za prijavu Učiteljskog fakulteta istječe 24. lipnja. Osim što kandidati studijske programe prijavljuju u sustavu Postani student, do tog datuma moraju i uplatiti 350,00 kn, koliko iznose troškovi dodatne povjere. Uplata na IBAN fakulteta smatra se prijavom prijemnog i bez nje se ne može izaći na prijemni, a jedna uplata vrijedi za sve tri lokacije, s time da je potrebno je naznačiti prvi izbor.  S fakulteta naglašavaju i da je na prijemni potrebno donijeti osobnu iskaznicu i dokaz o izvršenoj uplati (kopiju uplate).

Izdvojeni članak

Prijemni za jedan od najpopularnijih studija već početkom lipnja, provodit će se online: Evo detalja prijave

Dodatnu dokumentaciju potrebno je poslati do 24. srpnja

Ukoliko kandidati imaju dodatna postignuća na kojima mogu ostvariti maksimalno 50 bodova, dokaze o tome trebaju poslati poštom na adresu Učiteljskog fakulteta, a rok za to je 24. lipnja 2022.

Ti, kao i bodovi s prijemnog u sustav Postani student bit će uneseni do 8. srpnja, a maturanti se do 10. srpnja mogu žaliti fakultetu oko rezultata prijemnog ispita. Konačne rang-liste upisa na fakultete bit će objavljene 18. srpnja, a Učiteljski će upise na svoje studije provoditi 21. i 22. srpnja, s time da će detaljne upute o postupku upisa biti objavljene naknadno na web stranici fakulteta.,

Kakva su prošlogodišnja iskustva maturanata koji su izašli na ovaj prijemni, možete pročitati ovdje.


Portal srednja.hr održao je projekt Brucoš 101 koji vas upoznaje s čarima studentskog života. Sve o glavnim konceptima studiranja, a i najvažnije informacije o maturi i upisu na visoka učilišta mogli ste čuti i na videokonferenciji na našem YouTube kanalu koja se održala 27. svibnja.

 

Za sve pristupnike mature ili one koji će se na upisima ponovno okušati u 2022., pokrenuli smo novu Facebook stranicu Maturanti 2022. Ondje i u Facebook grupi Maturanti 2021./2022. moći ćete pratiti sve novosti vezane uz maturu u idućoj godini, kao i upise na fakultete.

Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.