Pretraga

[UŽIVO] Ni preporuka ministarstva nije ih spriječila, diljem Hrvatske održane norijade

A- A+

Posljednji je dan nastave za maturante diljem Hrvatske, oko 28 tisuća njih oprašta se od srednje. Unatoč činjenici da Grad Zagreb, izuzev online koncerta večeras, nije organizirao norijadu u Zagrebu, maturanti su se nešto prije podneva okupili na Trgu bana Jelačića.

Ove godine gradovi zbog epidemioloških mjera nisu organizirali norijade. Ipak, maturanti su se samostalno okupili, uglavnom putem društvenih mreža i svejedno slave posljednji dan srednjoškolskog obrazovanja. Uživo pratite događaje diljem Hrvatske.

17:14h Pogledajte najupečatljivije trenutke s norijade u Zagrebu

Na norijadi u Zagrebu okupilo se više tisuća maturanata. Zabava je nešto prije podneva započela na Trgu bana Jelačića, a kasnije su se maturanti uputili na Bundek gdje su nastavili slaviti. Najupečatljivije trenutke s norijade u Zagrebu pogledajte u velikoj fotogaleriji na poveznici.

16:11h Ravnateljica Srednje škole u Glini maturantima uputila dirljivo pismo

Srednja škola Glina svoje maturante je ispratila na prilazu. Stradala je u potresu pa su nisu mogli zadnji put prošetati tim hodnicima. Ravnateljica im je poslala dirljivo pismo, a oni su, u krugu, zapjevali pjesmu. Što im je poručila, pročitajte ovdje.

14:35h Veselo je i među maturantima u Rijeci, stigle fotke iz Medicinske

Norijada učenika Medicinske u Rijeci|fotografija čitateljice

13:52h Norijada se održava i u drugim krajevima Hrvatske

Osim u Zagrebu, ‘nori’ se danas i u drugim krajevima Hrvatske. Fotografije svoje norijade poslali su nam maturanti iz Gimnazije Nova Gradiška, koji su tradicionalo odijenuli kostime.

13:48h Jedan od policajaca koji su osiguravali povorku fotografirao se s maturantima

Foto: srednja.hr

13:09h Maturanti stigli na Budnek

Nešto više od pola sata nakon napuštanja Trga, maturanti su stigli na Bundek. Neki od njih usput su pokupili i prometne znakove. Slavlje na Bundeku nastavlja se do večernjih sati.

12:50 Maturanti se kupali u ‘Bandićevim fontanama’, tjerao ih zaštitar

Dio maturanata, kao i prethodnih godina, putem do Bundeka odlučio se osvježiti u ‘Bandićevim fontanama’. No, u tome ih je spriječio zaštitar.

12:48h Obustavljen promet kod NSK

Zbog povorke maturanata u dijelu grada oko Avenije Većeslava Holjevca i na Slavonskoj obustavljen je cestovni promet.

12:33h Maturanti krenuli prema Bundeku

Malo više od pola sata od početka događaja, maturanti su se u pratnji policije uputili prema Bundeku, gdje nastavljaju svoje slavlje.

12:31h Policija nadzire događaj

Nekoliko policajaca nadziralo je okupljanje na Trgu, ali problema nije bilo.

Foto: srednja.hr

12:24h Maturanti odgodili početak pressice Domovinskog pokreta

Stranka Domovinski pokret odlučila je u paviljonu na Zrinjevcu održati konferenciju za medije. Međutim, njen početak malo je kasnio jer se u trenutku kada je trebala započeti, povorka maturanata uputila prema Trgu. Kako je to izgledalo, pogledajte u videu ispod.

12:22h Učenici I. gimnazije Zagreb pripremili su posebne transparente

I. gimnazija Zagreb, fotografija čitatelja

11:55h Na Trgu više od tisuću maturanata

Na Trgu ih je nešto više od tisuću, a iza podneva se očekuje da će ih stići i više. Ovakvo okupljanje nije veliko iznenađenje, budući da se putem društvenih mreža dogovara već danima. Prvi maturanti već su tradicionalno uskočili u fontanu Manduševac.

Očekuje se da će se nakon okupljanja na Trgu, kao i prethodnih godina, maturanti uputiti na Bundek. A dok povorka ne krene, neki su se uspjeli popeti i na kip bana Jelačića.

S obzirom na to da Grad nije sudjelovao u organizaciji događaja, nema ni koncerta pa su maturanti donijeli svoje zvučnike.