Pretraga

Važna obavijest za sve maturante koji trebaju potvrdu liječnika za upis na faks: Evo kako ćete do nje

A- A+

Prilikom upisa pojedinih studija, primjerice, medicine, maturanti moraju priložiti potvrdu nadležnog liječnika službe za školsku i adolescentnu medicinu o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za studij. No, s obzirom na epidemiološku situaciju, dolazak do te potvrde izgledat će malo drugačije.

Foto: National Cancer Institute; Unsplash

– Bliži se trenutak polaganja ispita državne mature i upisa na visoka učilišta. Pojedine sastavnice visokih učilišta zahtijevaju Potvrdu nadležnog školskog liječnika o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostimaza određeni studij.  S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i organizaciju rada u Službi za školsku i adolescentnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ‘Dr. A. Štampar’, za akademsku godinu 2020./21. potvrde će se izdavati uz korištenje aplikacije www.terminko.hr, poručili su iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ‘dr. Andrija Štampar’.

Izdvojeni članak

Ministrica Divjak gostovala u našem podcastu: Odgovarala je na pitanja o maturi, izbornim predmetima i online nastavi

Terminka je potrebno aktivirati, a zatim sljediti upute o popunjavanju posebnog obrasca, uploadu ili donošenju tražene dokumentacije poput podataka o cijepljenju, recentne medicinska dokumentacija ukoliko bolujete od kroničnih bolesti, rješenje o tjelesnom oštećenju, rješenje o primjerenom programu obrazovanja i Odluku o polaganju ispita državne mature uz prilagodbu ispitne tehnologije, ukoliko postoji.

U Terminku se odabire i željeni datum pregleda, a nakon ispunjenih koraka dobit ćete sve upute oko pregleda.

– Slijedom svih uputa, dobit ćete svoj termin za pregled.  Cjelokupnim postupkom skratit će se vrijeme vašeg boravka prilikom pregleda u ambulanti.  Želimo vam puno uspjeha na maturi i upis na željeni fakultet! , poručili su iz NZZJZ-a.