Pretraga

VIDEO: Osim tradicionalne quadrille, maturanti zaplesali i na Rim Tim Tagi Dim

A- A+

Francuski dvorski ples quadrille zaplesali su brojni maturanti od Osijeka do Varaždina. Unatoč svim obavezama, završnim radovima, ispitima i pripremama za maturu, maturanti su vrijedno vježbali tjednima i savladali ovaj dvorski ples. Postala je to tradicija u pojedinim gradovima Lijepe naše, no ovogodišnja izvedba ostat će posebno zapamćena. Naime, osim quadrille, plesalo se i na taktove naše predstavničke pjesme na Euroviziji, Rim Tim Tagi Dim, Baby Lasagne.

Quadrilla u Varaždinu

Quadrilla u Varaždinu | foto: varazdin.hr

Osim norijada, sjever i istok Hrvatske danas je spojila quadrilla, francuski dvorski ples iz 18. i 19. stoljeća koji se proširio diljem Europe. Ples je to kojeg maturanti već godinama izvode u pojedinim gradovima Hrvatske. No, osim quadrille, maturanti su zaplesali i uz svima već dobro poznatu pjesmu Rim Tim Tagi Dim, predstavnika naše države na Euroviziji, Baby Lasagne. Maturanti su vješto savladali korake koreografije.

U većini gradova, maturanti su izveli Quadrillu točno u podne, pa pogledajte kako je to izgledalo na sjeveru Hrvatske, u Varaždinu. Tamo je posljednji dan Maturantike 2024., odnosno višednevnog programa za maturante. Danas je 454 maturanata iz varaždinskih srednjih škola podiglo grad na noge.

Kako je izgledao ples uz taktove Rim Tim Tagi Dim, možete vidjeti u nastavku.

Pogledajte kako su Quadrillu izveli maturanti u Osijeku, a također su zaplesali i na pjesmu Baby Lasagne.

Osim Osijeka, diljem Osječko-baranjske županije 2.454 maturanata iz 30 srednjih škola zaplesalo je Quadrillu na gradskim trgovima u Belom Manastiru, Donjem Miholjcu, Đakovu, Našicama i Valpovu.

Maturanti u Virovitici svoju su norijadu obilježili Quadrillom, ali i kaubojskim plesom te puštanjem balona.

U nastavku možete pogledati kako maturanti iz Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici izvode dvorski ples.