Pretraga

Video: Par dana prije mature išla sam na koncert s bilježnicom, na kraju se u ispitu pojavilo baš to gradivo

A- A+

Bilo da ste kampanjac ili učite svakodnevno, nekada vam se zasigurno dogodilo da u strci i gužvi prije ispita gradivo ponavljate na nekim nekonvencionalnim mjestima. Naša Ana u posljednjem Redakcija podcastu prisjetila se kako je za jedan ispit mature bilježnicu ponijela – na koncert!

@srednja_hr Znaju se prioriteti 🤙🏻 #srednjahr #matura #ucenje #koncert #sars #biljeznica #maturant #maturanti #maturanti2023 #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound – srednja_hr

Oni malo stariji često vole koristiti izreku ‘sto ljudi, sto čudi’, a ona bi se zaista mogla doslovno primijeniti i kod metoda učenja. Teško je reći koja će kome najbolje pomoći da što lakše i u kraćem roku usvoji gradivo. Ono što ‘pali’ kod jedne osobe, možda uopće neće funkcionirati kod drugog učenika ili studenta. Ipak, svima je jedno zajedničko – barem jednom gradivo smo ponavljali na nekom potpuno nekonvencionalnom mjestu.

Tako se naša Ana u posljednjem Redakcija podcastu, u kojem je bilo riječi o metodama učenja, prisjetila kako je uoči mature bilježnicu ponijela – na koncert! Nekoliko dana prije mature iz Talijanskog, što je za nju bio ključni predmet jer je išla u talijansku srednju školu i imala ga je četiri sata tjedno, njen omiljeni bend imao je koncert. Jasno, Ana ga nije mogla propustiti.

Izdvojeni članak

VIDEO: Ne znate kako učiti? Metoda tri boje mogla bi vam pomoći u dobivanju boljih ocjena

– S.A.R.S. je imao nastup negdje u Istri i ja sam samo bila ono – ja idem tamo, matura više-manje, i ja sam doslovno ponijela sa sobom bilježnicu iz drugog razreda sa sobom, to pročitala u busu do tamo, ispričala je Ana.

Dodala je i da je na povratku s koncerta ponavljala gradivo u polusnu te da je to bila njena čitava priprema za maturu iz Talijanskog. Na kraju su se u ispitu pojavili upravo zadaci iz tog dijela gradiva, tako da je naša Ana imala dosta sreće.

Čitav podcast o o temi priprema za ispite pogledajte ispod: