Pretraga

10 srednjih škola u Ličko-senjskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

A- A+

Nakon ljetnog roka upisa u srednje škole započeli smo sa serijom tekstova u kojima iznosimo podatke o tome koje su škole upisivali najbolji osmaši pojedinih županija. Na red je za tu analizu stigla i Ličko-senjska.

Srednja škola Otočac|screenshot: GoogleMaps

Opća gimnazija, program Srednje škole Otočac, smjer je kojeg su upisivali osmaši s najvišim brojem bodova u Ličko-senjskoj županiji. Prosjek bodova ondje upisanih iznosi 74,31. Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, posljednji na listi imao je 40,79 bodova, a prvi 80 bodova.

Izdvojeni članak

10 srednjih škola u Virovitičko-podravskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

Na drugom mjestu programa koje su u ovoj županiji upisali najbolji ponovno je smjer opće gimnazije i to u Gimnaziji Gospić, s prosjekom upisanih 72,82 boda. Treća je opća gimnazija u Srednjoj školi Plitvička jezera. Prosječan broj bodova upisanih ‘prvašića’ jest 68,96 bodova.

U nastavku se nalazi popis deset srednjoškolskih programa koje su upisivali najbolji učenici Ličko-senjske županije. Prvo je navedeno ime škole i naziv upisanog programa. Potom slijedi prosječni broj bodova upisanih u program, zatim najmanji broj bodova upisanog u program i broj bodova najviše rangiranog na ljestvici upisa.


Svoje bodove za upis željene srednje škole možete izračunati uz pomoć našeg kalkulatora bodova. Novosti vezane uz upise u srednje čitajte ovdje, a možete nas pratiti i na Instagram profilu @upisi_u_srednje.