Pretraga

10 zagrebačkih srednjih škola koje su upisali najbolji učenici

A- A+

Završio je ovogodišnji ljetni rok upisa u srednje škole, a kao i prethodnih godina srednja.hr objavljuje popis 10 srednjoškolskih programa po županijama, koje su upisivali najbolji osmaši. Započinjemo s Gradom Zagrebom, gdje su i ove godine osmaši s najvišim brojem bodova pohrlili u XV. gimnaziju, poznatiju kao MIOC.

Foto: Klara Modrić|Srednja.hr

Objavom konačnih rang ljestvica upisa u srednje škole stižu i konačni podaci o tome u koje su se škole upisivali najbolji osmaši, oni s najvišim brojem bodova.

Izdvojeni članak
prazna učionica u školi

Zaobišla ih upisna groznica: Ovih 19 srednjoškolskih smjerova nije upisao niti jedan učenik

U Gradu Zagrebu na popisu deset škola koje su upisali najbolji nema niti jednog strukovnog programa, a prvi je na listi i ove godine program prirodoslovno-matematičke gimnazije XV. gimnazije (MIOC). Prosjek bodova upisanih ondje iznosi 84,17 bodova, a najmanji broj bodova upisanog u program čak 83,25 boda.

Drugi najpopularniji program među zagrebačkim izvrsnicima je prirodoslovna gimnazija Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, gdje upisanu prosječno imaju 83,86 bodova, a posljednji na rang-listi koji je upao u tu škol imao je 83 boda. I na trećem mjestu srednjoškolskih programa koje su upisivali najbolji osmaši u Zagrebu nalazi se program ‘Preloga’, prirodoslovna gimnazija uz skupinu predmeta na stranom jeziku. Prosjek bodova ondje upisanih iznosi 83,84 boda, a najmanji broj bodova upisanog isto je 83 boda.

U nastavku se nalazi popis deset srednjoškolskih programa koje su upisivali najbolji zagrebački učenici. Prvo je navedeno ime škole i naziv upisanog programa. Potom slijedi prosječni broj bodova upisanih u program, zatim najmanji broj bodova upisanog u program i broj bodova najviše rangiranog na ljestvici upisa.


Svoje bodove za upis željene srednje škole možete izračunati uz pomoć našeg kalkulatora bodova. Novosti vezane uz upise u srednje čitajte ovdje, a možete nas pratiti i na Instagram profilu @upisi_u_srednje.