Pretraga

Zaobišla ih upisna groznica: Ovih 19 srednjoškolskih smjerova nije upisao niti jedan učenik

A- A+

Završen je ovogodišnji ljetni rok upisa u srednje škole. I dok se u pojedinima tražilo mjesto više, 19 srednjoškolskih programa nije odabrao upisati niti jedan učenik. Riječ je uglavnom o pomoćnim strukovnim zanimanjima.

Učionica | foto: Feliphe Schiarolli on Unsplash

Do sredine prošloga tjedna osmaši su morali donijeti jednu od najvažnijih životnih odluka – koju srednju upisati. Po završetku odabira škola u Nacionalnom informacijskom sustavu prijava i upisa u srednje škole, učenici su školama u koje su ostvarili pravo upisa dostavljali i prijavnice. Nakon tog procesa, 13. srpnja, objavljene su i konačne ljestvice upisa u srednje na ovogodišnjem ljetnom roku.

Izdvojeni članak
Prirodoslovna škola Vladimira Preloga

Donosimo popis 20 gimnazija i strukovnih škola koje su upisali najbolji osmaši diljem Hrvatske

I dok je u pojedinim školama vladala borba za mjesto više, dio srednjoškolskih programa na netom završenom upisnom roku nije odabrao upisati niti jedan školarac! Prema podacima koje nam je ustupilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, riječ je o 19 srednjoškolskih smjerova u 13 županija i Gradu Zagrebu.

Među smjerovima u koje nije upisan niti jedan učenik (popis pri dnu teksta) prevladavaju pomoćna strukovna zanimanja, poput pomoćnog pekara, pomoćnog stolara, pomoćnog vrtlara te pomoćnog kuhara i slastičara, ali i alatničara.

No, nada da klupe u tim razrednim odjelima ipak neće ostati prazne još uvijek postoji. Osmaši koji se nisu uspjeli upisati u srednju na ljetnom upisnom roku, sreću mogu okušati na jesenskom. Prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, prijave programa na tom drugom roku započinju 21. kolovoza. Učenici programe u NISpuSŠ sustavu biraju do 27. kolovoza, a konačne ljestvice poretka bit će objavljene 29. kolovoza.

U nastavku se nalazi popis srednjoškolskih programa koje na ljetnom roku nije prijavio niti jedan učenik. *napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu. Popis škola koje su upisivali najbolji osmaši možete vidjeti ovdje, a popis najpoželjnijih škola u Hrvatskoj na ovom linku.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [185.91 KB]


Svoje bodove za upis željene srednje škole možete izračunati uz pomoć našeg kalkulatora bodova. Novosti vezane uz upise u srednje čitajte ovdje, a možete nas pratiti i na Instagram profilu @upisi_u_srednje.