Pretraga

Anketa potvrdila: Mladi za uvođenje školskih odora u škole

A- A+

Nakon izjave ministra Mornara, koji je rekao da ne bi imao ništa protiv uvođenja uniformi u škole, pojavio se veliki interes javnosti i medija za ovu temu. Stoga smo pitali ravnateljice dviju uglednih gimnazija, zagrebačke Prve i splitske Treće kakvo je njihovo mišljenje o tome, a i vas u anketi. I dok su obje ravnateljice bile protiv, vi ste u anketi, većinski ipak bili na ministrovoj strani (50,2 posto), mada uistinu s malom razlikom u postocima u odnosu na one koji su se izjasnili protiv (47,35 posto).

Foto: www.marsden-h.schools.nsw.edu.au

Veliku podijeljenost javnosti oko uvođenja uniformi u škole ili ostavljanja postojećeg stanja, potvrdila je i anketa koju smo o spomenutom pitanju objavili na portalu. Naime, ministar Mornar je u Dnevniku HTV-a prošli tjedan izjavio da ‘školska odjeća ima smisla’ nakon čega se ovoj temi dao veliki medijski prostor.

Anketa o uvođenju odora – studeni 2014.

Izdvojeni članak

Hrvatske škole se protive uvođenju uniformi

Mi smo pitali ravnateljice Prve gimnazije u Zagrebu te Treće u Splitu za mišljenje o uvođenju uniformi u škole, a one su se obje izjasnile protiv.

No u našoj anketi, koju je ispunilo 245 ljudi, za nijansu je prevladalo mišljenje za. Naime, 50,2 posto je onih koji bi uveli odore u škole, 47,35 je glasalo protiv, dok je 2,45 odabralo opciju ‘ne znam’.

Jedno je sigurno, iako je javnost podijeljena, velika je većina onih koji imaju izgrađen stav o spomenutom pitanju.

Ovoj analizi dodajmo, kako su prije gotovo dvije godine kada smo se prvi put bavili ovom temom, rezultati istovjetne ankete, bile veoma slični.

Tada je glasala 451 osoba. Među njima je bilo 53,22 posto onih za uvođenje uniformi u škole, 43,68 posto protiv, a 3,1 posto je odabralo ‘ne znam’.

Anketa o uvođenju odora – veljača 2013.