Pretraga

Auto koji vozi na ‘lajkove’: Tinejdžeri dizajnirali automobil koji se kreće uz pomoć moći društvenih mreža

A- A+

Grupa tinejdžera je dizajnirala automobil koji se pokreće uz pomoć socijalnih medija. Volkswagen Karmann Ghira iz 1967. pretvorili su u električni automobil koji pokrećete jednim ‘tweetom’.

Da su mladi ljudi prepuni kreativnih ideja, dokazuje primjer tinejdžera iz Kansas Cityja koji su stari Volkswagen Karmann Ghira iz 1967. pretvorili u električni automobil pokretan uz pomoć društvenih mreža, a sve je to dio izvannastavnog programa nazvanog ‘Mind Drive’.

Automobil se pokreće pomoću interakcija s društvenih mreža

Grupa srednjoškolaca zaslužnih za ovaj projekt sprema se na putovanje ovim čudnovatim automobilom. Stari su automobil iz 1967. pretvorili u vozilo na električni pogon, a zatim su ga programirali tako da se pokreće pomoću interakcija s društvenih mreža. Zanimljivo kod ovog automobila jest upravo to što se može pokrenuti tek kad prikupi dovoljnu količinu tweetova ili lajkova na profilima ove kreativne grupe, prenosi ABClocal.

Automobilom na ‘lajkove’ putuju do Washingtona

Grupa srednjoškolaca zaslužnih za ovaj projekt sprema se na putovanje ovim čudnovatim automobilom. Stari su automobil iz 1967. pretvorili u vozilo na električni pogon, a zatim su ga programirali tako da se pokreće pomoću interakcija s društvenih mreža. Zanimljivo kod ovog automobila jest upravo to što se može pokrenuti tek kad prikupi dovoljnu količinu tweetova ili lajkova na profilima ove kreativne grupe.

Izdvojeni članak

Studenti PMF-a izradili aplikaciju koja otkriva koga mediji vole, a koga ne

Kako bi došli do Washingtona, trebat će im dosta potpore s društvenih mreža poput Facebooka, Twittera i Instagrama. Ukoliko ‘socijalnog goriva’ ne bude dovoljno, automobil se neće pokrenuti. Mladi znanstvenici u Washingtonu planiraju lobirati kako bi dobili podršku političara za svoje buduće projekte.