Pretraga

Ne krivotvore se samo diplome: Autoškola izdala 16 lažnih potvrda

A- A+

Dubrovačko-neretvanski policajci otkrili su kako su dvojica predavača u jednoj autoškoli potpisala i pečatirala 14 svjedodžbi ljudima koji nisu išli na tečaj te dvije svjedožbe za taksiste koji nisu bili na ispitu. Prijeti im i do pet godina zatvora.

ilustracija: Autoškola Danko

Da se u Hrvatskoj ne krivotvore samo diplome, dokazuje najnovije otkriće dubrovačko-neretvanske policije. Dvojicu predavača starih 38 i 42 godine sumnjiče za krivotvorenje službene ili poslovne isprave, zbog čega im prijeti od šest mjeseci do čak pet godina zatvora.

– Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su u vremenskom razdoblju od listopada 2019. do veljače 2020. g., kao ovlašteni predavači auto škole s područja doline Neretve, službenim pečatom auto škole ovjerili i vlastoručno potpisali svjedodžbe o provedenoj periodičkoj izobrazbi vozača za prijevoz putnika i tereta na ime 14 osoba i time potvrdili da su navedene osobe završile tečaj periodičke izobrazbe u trajanju od 35 sati i ispunili uvjete glede stručne osposobljenosti vozača za prijevoz putnika i tereta, a bez da su pohađali i završili tečaj, objavila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Otkrili su da je dvojac krivotvorio i svjedožbe za taksiste.

– Također je utvrđeno da su službenim pečatom auto škole ovjerili i vlastoručno potpisali svjedodžbe o stjecanju početnih kvalifikacija vozača vozila za auto taxi prijevoz na ime dvije osobe, čime su potvrdili da navedene osobe ispunjavaju uvjete i da su stručno osposobljeni za vozača auto taxi prijevoza, bez da su polagali ispit, kažu iz policije.

Protiv osumnjičenih, zaključuju, slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.