Pretraga

Balerina koja ruši sve standarde: Labuđe jezero izvoditi će s hidžabom

A- A+

Postati uzor mladim i perspektivnim ljudima najljepši je mogući završetak priče koja u svojoj srži krije dugogodišnju borbu, strah i nesigurnost. Priča mlade Stephanie zasigurno je jedna od njih.

Stephanie Kurlow Facebook

Izdvojeni članak

Pogledajte nagrađeni srednjoškolski film koji će vam uzburkati emocije

Stephanie Kurlow prva je balerina muslimanske vjeroispovjesti koja unatoč početnoj nesigurnosti i preprekama s kojima se suočavala uspjela ostvariti svoj san – plesati bez obzira na nošenje adekvatne marame.

Njena priča naišla je na zanimanje renomiranog sportskog brenda

– Želim pozitivno utjecati na ujedinjenje svijeta tako što ću postati prva balerina koja nosi hidžab. Tako želim biti inspiracija drugim ljudima kako bi vjerovali u sebe i tragali za svojim snovima, kazala je talentirana Australka koja na islam prešla kada je imala osam godina.

Zbog toga se prestala baletom, u koji se zaljubila kada je imala samo dvije godine. Iako je nakratko ples odlučila ostaviti po strani, izgleda kako je na sreću želja i volja bila jača od nje pa se 14-godišnja Kurlow u želji da otvori svoju plesnu školu, prijavila se na brojne donatorske stranice kako bi skupila dovoljno financijskih sredstava za svoje školovanje. Priča je naišla na zanimanje poznate švedske robne marke sa sportskom odjećom Björn Borg koja je u Stephanie vidjela heroja današnjice te je odlučila stipendirati mladu balerinu.

– Ove smo godine u čast našem tenisaču, gospodinu Borgu utemeljili stipendiju koja će pomoći mladim ljudima u ostvarenju svojih ciljeva, a Stephanienina priča nas je u potpunosti ganula. Planiramo posjetiti nju i njenu obitelj u Sidney te joj uručiti početničku potporu od 50 tisuća švedskih kruna, kazali su iz Björn Borga.

Svojim primjerom želi potaknuti druge bez obzira na rasu i vjeru

Osim što od plesa želi zarađivati za budući život, perspektivna balerina svojim primjerom želi ohrabriti sve one da bez obzira na vjeru, boju kože i narodnost mogu uspijeti u svojim životnim ciljevima. Švedski brend svojim stipendijama želi pomagati mladim ljudima s vizijom, a Australka im se činila kao idealna osoba za prvu stipendiju takvog tipa.

Na put u Austaliju poslali su dva svoja predstavnika koja će kroz par dana prvu balerinu s hidžabom učiniti još sretnijom i ponosnijom jer je svima nama pokazala da je nekome tko želi samo nebo granica.