Pretraga

Bandićevo predizborno obećanje odlazi u povijest: Poskupljuje tramvajska karta od četiri kune

A- A+

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić jutros je gostovao na Radio Sljemenu u emisiji ‘Zagrebi po Zagrebu’. Izjavio je ondje kako će porasti cijena polusatne tramvajske karte s četiri na šest kuna. Podsjetimo, kartu od četiri kune Bandić je uveo tijekom prošle predizborne kampanje za gradonačelnika.

ZET karte po 4 i 10 kuna| foto: srednja.hr

Kako piše Radio Sljeme, nakon nešto više od godine dana, Bandićeva predizborna ideja o polusatnoj ZET-ovoj karti za četiri kune uskoro odlazi u povijest. Potvrdio je to sam Bandić uz priznanje da su karte od četiri kune, unatoč povećanoj prodaji karata, ZET-u smanjile prihode.

Izdvojeni članak

ZET uvodi novu tramvajsku kartu: Vrijedit će sat vremena, da se ‘ljudi se ne love i gledaju je li koja minuta prošla’

Kako se projekt polusatne karte pokazao neisplativim, na pomolu je poskupljenje karte na šest kuna. Podsjetimo, prije šest mjeseci Bandić je u istoj emisiji najavio uvođenje tzv. ‘međukarte’ od šest ili sedam kuna, uz postojeću od četiri, međutim, sada je plan potonju poslati u povijest.

– Karta je bila deset kuna pa smo je smanjili na četiri. Dići ćemo je vjerojatno na šest. To je, još uvijek, četrdeset posto manje od onoga što je bilo. Ja nisam pogriješio, mislio sam najbolje s četiri kune – ne ide, ići ćemo na šest. Ali to je, još uvijek manje od deset. Može se dogodit’ da bude osam. Moja ideja će biti šest, izjavio je Bandić za Radio Sljeme.

Valja napomenuti i kako je ovom prilikom Bandić opovrgnuo medijske napise o poskupljenju parkirališnih karata.

Dopuna teksta 12. travnja 2018. u 12:41

Gradska uprava demantirala je izjavu svog šefa Milana Bandića. Polusatna karta od četiri kune ipak ne poskupljuje, već se uvodi nova međukarta o čemu više možete pročitati ovdje.