Pretraga

Zbog norijade se u Zagrebu obustavlja i promet: Evo kako voze tramvaji

A- A+

Diljem Hrvatske, a tako i u Zagrebu u petak se obilježava posljednji dan srednjoškolskog obrazovanja za maturante. Procedura je ista kao proteklih godina – program počinje na Trgu bana Jelačića gdje će se učenici okupljati malo prije podneva, a u 13 kreće povorka prema Bundeku gdje se održava glavnina programa. Zbog svega se očekuje obustava prometa dijelom grada.

Foto: Matej Markovinović | srednja.hr

Grad Zagreb već je za vikend najavio program ovogodišnje norijade koja je u petak. Sada je i ZET izvijestio da će od 11 do 13 sati, u primjeni će biti posebna regulacija tramvajskog i autobusnog prometa.

– Kolona maturanata sa središnjeg gradskog trga prema Bundeku krenut će u 12 sati te će, ovisno o situaciji na terenu, tijekom prolaska kolone, dolaziti do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija, navode iz ZET-a.

Od 11 do 12 sati bit će obustavljen tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića. Linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 prometovat će preko Glavnog kolodvora, a linija 12 Ulicom grada Vukovara.

Izdvojeni članak
majica maturanta s natpisom 'nekad smo bili gore, nekad smo bili dolje, al uvijek smo gurali'

Norijada u Zagrebu i ove godine će razveseliti maturante: Ovo je plan i program

Zatim se oko 12:15 h očekuje kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, a desetak minuta kasnije, oko 12:25 očekuje se i kratkotrajni prekid tramvajskog prometa Ulicom grada Vukovara, kod Miramarske. Taj prekid trebao bi trajati oko 15 minuta, dok kolona ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice.

Iz ZET-a navode i da se od 12:10 do 13 sati očekuje i preusmjeravanje autobusnih linija koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor.

– Autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik do svojih uobičajenih trasa. Za to vrijeme bit će ukinuta autobusna stajališta Lisinski, NSK, Kruge, Bundek, Muzej suvremene umjetnosti-istok i Sopot, priopćili su iz ZET-a odakle korisnike mole za razumijevanje.